4 Mart 2010 Perşembe

7. Luke Rhinehart - Zar Adam'ın Peşinde


Aslında bu kitap yerine başka bir kitap alacaktım ama arkadaşım "her kesin elinde görüyorum şu Zar Adam'ı, sende bir oku bakalım neymiş bu" diyerek, seçtiğim kitabı bıraktırıp aldırdı. O'nu bu yüzden hiç affetmeyeceğim. Fakat Zar Adam zannederek aldığımız kitap aslında devam niteliğinde bir kitap olan, Zar Adam'ın Peşinde'ymiş.

Zar Adam kitabında anlatılan, sahip olduğu hayatı alt üst ederek, bütün hayatını zarların seçimlerine göre sürdüren ve yaşamını tamamen şansa bırakan bir psikiyatrist. Ki bu kahramanın adı Luke Rhinehart yani yazarın kendisi. Bu kitapta anlatılan ise Zar Adam'ın, zar hayatını seçip 15 yıl önce terkettiği oğlunun, Larry Rhinehart'ın, Zar Adam'ı arayış hikayesi.

Olasılıksız kitabını okuduğumda "aksiyon dolu, heyecanlı bir filmi seyretmek gibiydi" demiştim. Bu kitabı okumak için ise sıkıcı bir filmi izlemek gibi birşeydi. Hani televizyonda hiç birşey olmaz da mecburiyetten yarı uyur, yarı uyanık bir halde izlersiniz, zaten sonunu görmeden uyuya kalırsınız ya.. İşte öyle birşeydi.


Farkettim ki bir kitap iki haftamı kaplıyorsa, bu onu sevmediğim için oluyor.

Ben en iyisi bu akşam gidip tanıtımını yapacak başka kitaplar bulayım.

9 yorum:

ayça dedi ki...

haftasonu kitap alırken elime olasılıksız geçti.Baktım baktım almaktan vazgeçtim.Çünkü senin yorumlarında şöyle bişi hatırlıyorum.Önce okuyamadım, sonrasında elimden düşmedi. Yanılıyormuyum? ben okuyamadım kısmına takılıp kalmışım.

SeV@L dedi ki...

O ben değildim, Çingene'ydi onu söyleyen. :)

Şahsen ben bizzat kendim severek okudum o kitabı.

ayça dedi ki...

hımmmm! bu hafta sonu alırım belki...
Kardeşim kitap film yorumlamasanıza beeaa! Etki altında kalıyorum.

SeV@L dedi ki...

:) Seni etkilemek benim için büyük bir zevktir yavrum.

ayça dedi ki...

göz kırpan şeysi o zaman sana
( bak yine etkilendim ) :))))

. dedi ki...

Zar Adamın ilk kitabı duruyor kitaplıkta,okusam mı acaba diyorum,vazgeçiyorum her seferinde.Ben yeni uçurtma Avcısını bitirdim,sonunda sesli sesli hüngürdedim.Emir'in uçurtmasının peşine takıldım,koştum,koştum.Tanıtımını yapacağım yakında.Biraz eski bir kitap ama:)olsun,okumayan varsa şiddetle tavsiye ederim.Senin okuduğuna eminim :)

ebruli günce dedi ki...

bugün kitapçıda elime aldım,arka kapağını okudum, ve bıraktım zar adamı, yerine başka birşey aldım,sarmayacakmış gibi geldi bana da...
İclal Aydının,"senin adın bile geçmedi"si de sarmadı beni ne hikmetse, severim halbuki o kadının yazılarını

SeV@L dedi ki...

Masal; Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya benim beğenmediğimi sen beğenebilirsin. Belki güzel kitaptır. Uçurtma Avcısı'na gelince, senin de tahmin ettiğin gibi okudum.

HalimceGünce; Zar Adam tamamen şanstan bahsediyor, Olasılıksız ise hiç bir işi şansa bırakmıyor.O daha çok rakamlarla ilgili benim onu çok sevme nedenim de oydu.

incidestan dedi ki...

zaten hiç bana göre değil sanıyorum ki..
benim okuyacağım kitap aksın gitsin kahraman birini sevsin o sevmesin duygusal olsun o ağlasın ben ağlayayım falan :):)
az önce canan tan söylenmemiş mektupları bitirdim bence güzeldiii