19 Mart 2010 Cuma

Sevgilerim Şikayetimi Dikkate Alan Mercilere

Gözlerimi açtım hiç bir şey hissetmedim, sonra kapatıp biraz bekledim yine bir şey hissetmedim. Yataktan yavaşça kalktım her biri itinayla havaya dikilmiş saçlarımla, göbeğimi kaşıyarak ortalıkta dolaştım biraz. Gözlüklerim gözümde olmadığı için kedilerden birinin kuyruğuna bastım. Bir tırmık darbesiyle kendime geldim.

Ve sonra;

"İki haftadır ilk kez başım ağrımadan uyandım. Heyyooo" diye bağırdım. "Aman sus sus" dedi annem "nazar değecek." Bu nazar ne boktan bir şeydir arkadaş, iyi olan her şeye illa değecek. Değecek ki mahvedecek. Kem gözlerden korumadan kim sorumluysa korusun hepimizi.

Yalnız ben bugün ekstra bir koruma isteyeceğim. Çünkü susmak yerine şöyle haykırmak istiyorum; "Lan oğlum lan uzun zamandır ilk defa kendimi iyi hissediyorum. Süperim lan! "

Aslında böyle söylemezdim daha küfürlü konuşurdum. (Burada genelleme yapmak istiyorum. Ayhh tutmayın beni yapacağım. Keyifliyim uleeynn hheeeyyt) Her Türk gibi ben de keyifli olunca küfür ederim. Sonuçta ben de babasının "eşşoğlueşşek" diye sevdiği bir genç bağyanım. Benim adım Hıdır, elimden gelen budur diye de bahane uydurabilirim. Ayrıca kimse inkar edemez, küfür etmenin insanı rahatlatan bir yanı var sitres bilerziği gibi. Çok da günah bir yandan. Bu ne yaman çelişki yarab!

O kadar keyifliyim ki akşamki zoraki arkadaş buluşmasını siktir edip eve gideceğim. Çünkü abuk karı koca kavgası ve kaynana dertlerini dinlemek istemiyorum. Ayrıca param da yok. Sigara bile alamıyorum kaç gündür. Dün sabah Zincirlikuyu civarında yürürken düşündüm de şimdi akbili kaybetmiş olsam cepte beş kuruş para yok ne geri gidebilirim, ne ileri. Cep telefonu desen yine şarjı yok ki olsa içinde kontör yok. N'aparım lan dedim bi fena oldum panik atak geçirdim resmen. İş yerine gelip mavi kartı ortasından delip bir ip yardımıyla boynuma astım. Herşeyim o benim. (En değerli şeyimin de akbilim olması canımı sıkıyor lan bazen. Düşünsene at arabasıyla Amerika'nın bozkırlarında ilerlerken, hırsızlar yolunu kesiyor çıkarın değerli eşyalarınızı diyor falan. Benden çıkana bak "akbil" dalga mı geçiyorsun der 37,5 yerimden bıçaklarlar beni valla. )

Tüm bunların yanı sıra zaten Baykuş'un reklam filmindeki yağlı kafa gibiyim.Son bir kaç gündür eve gidip babamgile "izninizle ben akşam yemeğine katılamayacağım, kendimi pek iyi hissetmiyorum kuzum" diyor (Ben öyle dediğim sırada babam maça baktığı için beni duymuyor.) ve hemen yatıyorum. O nedenle en son ne zaman banyo yaptığımı hatırlamıyorum bile. Ojelerim bozulmuş falan. 15 yaşındaki gotik saftirikler gibiyim. Bozuk siyah ojeler, iğrenç saçlar, siyah renk makyaj da yapacaktım ama yağdan kirden durmadı yüzümde.

Keyfili olduğum kadar iğrencimdir de. Ya da keyifli olduğum zamanlar da iğrençleşirim de diyebilirim ki bu çok daha doğru olur. Beni iyi tanıyanlar bu özelliğimi de bilirler. (iki satırda ne kadar bağlaç kullanabilir bir insan?)

Beni iyi tanıyanlar ayrıca Popstar Bayhan'a gıcık olduğumu, Eti Browni'ye hasta olduğumu, Bülent Ersoy'dan korktuğumu (cidden korkuyorum yan yana falan gelsek altıma işerim eminim), akasya ağacı çiçeklerinin en sevdiğim çiçek olduğunu ve istediğim zaman geğirebildiğimi bilirler.

Bilsinler o kadarını da bilmenin insana bir zararı olduğunu sanmıyorum. Bildiklerim bilmediklerimin yanında kumsaldaki kum tanesi kadardır demiş filozofun biri Sokrates miydi? Kimdi O? Kendimi övmeyi sevmem ama böyle felsefi bir yanım da vardır.

Yahu o değil de bu filozof insanı nasıl para kazanıyordu yahu? Düşünüp düşünüp konuşmaktan başka bir yaptıkları yok. Atalarımız dersen öyle eskiden sanki herkes Ramiz Dayı'ymış anasını satayım. Bir sürü atasözü var.

Düşünsene sürekli ensende bir Ramiz dayı var. İneğe saman veriyorsun, arkadan dayı bağırıyor;


Gıcığım ata sözlerine, bir de ilkokulda açıklattırırlardı. Ne diyor bu atasözü anlat! Lan ilkokuldayım daha zaten beynim cücük gibi.




9 yorum:

geveze baykuş dedi ki...

baykuşun senin yağlı kafanı, uyanıp hart hart kaşıdığın göbeğini yesin lan :)
maşallah takıcam sana gelince, hatırlat tamam mı?

geveze baykuş dedi ki...

beyanat: ilk yorum devrik cümle nedeniyle silinmiştir. yazar kötü bi şey yapıp da sonradan aymış değildir. bilginize...
:)

çingene dedi ki...

işte budur yav:)))) sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün sevalim cankuşum. ohhhh dedim ben de şöyle bi ayıktım. sanki ben uyanmışım uykudan:)))
öptüm seni keyifli hallerinden canım benim..

SeV@L dedi ki...

Baykuşum devrik cümlesine gurban olduğum; Yi beni. :)

Çingenem; Vallahi utandırıyorsun beni şekerim :)) Sizi gülümsetmek benim için onurdur efenim :)))

Aylak Kedi dedi ki...

şu nazarla ilgili kısım güldürdü inan, aynı şeyleri düşündüm kaç kere.. :D

creep dedi ki...

hangi cümlene yorum atayım?
her cümle baştan birer kendince post.
bozma kendini.
bu aralar aramızda ne geçti bilmiyorum ama uzaksın.

manu dedi ki...

Ehahahah seval karısı uyanmış.
Bende çok düşünmüştüm bu filozoflar nasıl para kazanır şanslısın ki araştırdım çoğu zengin insanlar o dönemde fakirler mal oluyormuş :)
Ya da filozoflar eğitimci insanlar oluyordu öyle para kazanıyordu.

Ayrıca bu dünyada küfür kadar itece,götce,puştça birşey yoktur.

ebruli günce dedi ki...

güldüm hem de çok :))

sana bundan sonra atasözü ve deyim yok..
bana da sinir olma emi...

. dedi ki...

Müthişsin sen yeğen,pardon Seval..