1 Mart 2010 Pazartesi

Börtü-Böcek, Falan-Filan, Aman Da Aman!

Karikatür; Yiğit Özgür

- Geçenlerde bir hafta sonu arkadaşlara yemeğe gittik. Muhabbet, sohbet, kahkahalar, gülüşmeler, bebek vızıldamaları falan. Arkadaşlar
"gün" yapalım aramızda diye bir fikir attılar ortaya. Ben bilmiyordum bu "gün" mevzusunun ne olduğunu anlattılar önce anlamadım. Çok dalga geçtiler benimle, "günün ne olduğunu bilmeyen kadın mı olur?" dediler. Ezdiler beni adiler.

- Posta gazetesi arada bir örgü dergisi veriyor. Orada modellik yapan bir abla var. Yapmasın o abla. Korkuyorum.

- Çok canım sıkıldığında ya da kendimi çok yorgun hissettiğimde içimden bir şarkı yükseliyor. O şarkı Serdar Ortaç'tan "Hayaaaağğğğttt beni nedeğğğnn yoruyosuuunnn" belleğimdeki o kadar şarkı arasından sadece ve sadece bir kere dinlediğim, dinlemek zorunda kaldığım hadi itiraf edeyim iki üç dans figürü sergilediğim (ama o da sırf ortama ayak uydurmak için valla istediğimden değil ) bu şarkı niye durmadan dönüyor. Hayat beni neden yoruyo lan !

- Bir gece çok canım sıkıldı. Ben internette yapacak şey bulamayan bir insan olduğum için bilgisayardaki klasik oyunlardan olan "hearts" diye bir oyun açtım. Nasıl oynanıyor diye bakıp, başladım oynamaya ama canım daha çok sıkıldı. Yeniliyorum, hırsımdan deliriyorum. Saatler geçmiş. Çok sinirliyim ama ben. Baktım o en sinirli anlarıma özgü kollarımdaki karıncalanmalar (yani bir şeyleri parçala, monitöre kafa at, klavyeyi parçala diyen dürtüler) başladı. Bıraktım. Bana göre değil böyle şeyler.

Mesela tavlada yenilince falan tavlayı beni yenenin bağırsaklarına sokmak istiyorum. O nedenle böyle oyunları hiç oynamıyorum.

- Sürekli kilo alıp veriyorum bir ayarım yok ama kim bana "kilo almışsın, zayıfla" dese "bu aldığım iki kiloyu sana ithaf ediyorum" deyip inadına daha fazla kilo alasım geliyor. "Erik model look" mu olacağım yahu ne gerek var manken gibi olmaya. Kimseye inandırıcı gelmeyebilir hatta bazen ben de inanmıyorum kendime ama çok da zikimde değil durum. Hayatımı onlara adayacak kadar takmıyorum ben kilolarımı çok özür dilerim. Yani özetle "sihirli bir değneğim olsa çaya batırır yerdim"

- Yaklaşık bir haftadır evli bir arkadaşımın sorunlarını dinliyorum. Sorun dinlemek sorun değil de sorunun kendinde olduğunu kabul etmemesi ve sorunların çözülmesi için her şeyi kocasından beklemesi beni deli ediyor.

- Bir de hamile arkadaş problemi var hatun ne desek alınıyor. Küsüyor, surat asıyor. "Hay ben bu hormonların..."

- Kırmızı renk bir cüzdan aldım. Niye aldım? Yanımda kırmızı ayakkabıları almama sebep arkadaş vardı. Nasıl ayartıyor bu kız beni yahu? İçimdeki kokoş dışarı çıkıyor O'nun yanında. Ama hakkını yemeyelim anti alışveriş bir insan olan ben bile çok şahane vakit geçiriyorum O'nunla.

- Saçlarımı kesitirmekle, kestirmemek arasında bir yerdeyim. Acaba bir yerlerde ucundan al dediğin saçları ucundan alıp seni kelaynak kuşuna çevirmeyen kuaför var mıdır? Yoksa bu gökkuşağının ucundaki altın küpü kadar hayal midir?

- Çok fena hastayım, en sümüklüsünden. Şıp şıp damlıyor burnum contası bozulmuş musluk misali.

- Pantolon ceplerini kontrol etmeden makineye atıp bir çok şeyi kullanılmaz hale getiren sevgili annemin bu seferki kurbanı cep telefonum oldu. Sinirlenip fırlatılan, tranvay altında kalmaktan son anda kurtulan, metrobüs yollarına düşen ve binbir türlü eziyet gören zavallı telefonum sonunda hakkın rahmetine kavuştu. Sanırım mutludur benden kurtulduğu için.

- Bugün medya player dönüp dönüp kendi sesinden Atilla İlhan şiirlerini çalıyor. Aslında iyi de oluyor.
sen söyle serseriler kralı istanbul 
sen söyle iki gözüm
 hangi merhem çâredir şu bizim yaramıza
 yel üfürdü su götürdü gençliğimizi
 elimiz boşa geldi meydanlarda kaldık
 meydanlar serseri biz serseri sağımız sefalet solumuz ölüm
işte geldik gidiyoruz 
kahrolasın 
kahrolasın istanbul şehri 

- Dün akşam kuzenler bizdeydi bahçede mangal partisi yaptılar. Çok yoruldum sağa, sola koşturmaktan ama çok güldüm, çok eğlendim ve çok da özlemişim evin ağzına kadar tıka basa dolu hallerini. Yaz gelse dedim. Bahçede semaverde çay yapsak, çekirdek çitlesek falan.

- Kıçının kılları ağarmış, yaşı, başını alıp uzaklara gitmiş adamların her lafa "seks" sokması, her sözünüzü başka yere çekmeleri, her şeyden farklı anlam çıkarmaları var ya delireyazıyorum onları görünce.

- Bitti.

10 yorum:

çingene dedi ki...

valla bu evliler, potansiyel evliler, yeni anneler, potansiyel anneler hepsi ayrı ayrı baş belasıdır. hepsiyle ilgili bi hormon vardır ne hikmetse. hiç bişey bulamasak menses, pre-menses post menses oluruz biz kadınlar anacığım. kılıfına uydurdun mu bilimsel bi açıklama salladın mı zaten cezai indirim bile var biliyosun:)))))

ayyyy, ama var ya bi tarafındaki kıllar ağarmış kart pezemenklerin salak şabalak espri anlayışları hiç çekilmez beee. onlarla kıyaslayınca...yaşasın hemcinslerim. o kadar düşmüyorlar. ne kadar yaşlansalar bi düzeyleri var valla. asil hemcinslerim benim:)))

telefonuna da geçmiş olsun. ama zaten pek iletişiminiz yoktu sanırım. intihar etmiş olmasın :-P

kilo mevzusuna gıcık olurum ben de ya. herkes bi fikir beyan etmeye yetkili sanır kendini nedense. ayyy sen yaymışın iyice kıızzz, bende bi diyet var veriyim mi? veya ayyy çok zayıflamışın, kızım çökmüşün yaaaa, hastalıklı gibi olmuşun, toparla biraaazzz. iki şekle de sinir olurum. ya şişesim ya eriyesim gelir. onun için ben çok tahrik edilmedikçe yorum yapmamaya çalışıyorum. ama söylemesem de düşünüyorum laan. bu sakatlık ya görünüyor ya alttan alta çalışıyor demek ki:)))))

. dedi ki...

okuduktansonra bir hohladım ki..hohh nefes alamıyorum felan yaniii,şekercim...

manu dedi ki...

Lan sen sıkıntıdan hert le mortle ugraşmak yerine beni arasana.
Şöle yazılarını okuyunca saçını şekip kaçasım geliyor:D

manu dedi ki...

Bu arada elime bi sihirli deynek verseler; verene geri verip herkesin tuttuğu kendine derim.

ayça dedi ki...

:)
Beni koyup koyup gitme, n'olursun
Durduğun yerde dur
Kendini martılarla bir tutma
Senin kanatların yok
Düşersin yorulursun
Beni koyup koyup gitme, n'olursun

Bir deniz kıyısında otur
Gemiler sensiz gitsin bırak
Herkes gibi yaşasana sen
İşine gücüne baksana
Evlenirsin, çocuğun olur
Beni koyup koyup gitme, n'olursun

Atilla İlhan

geveze baykuş dedi ki...

sen ne zaman böyle yazsan, okudukça içimden cevap veriyorum sevalim. sonra yorum yazma kısmına gelince çok pis küfür ediyorum ama, gene ne uzun iş çıkardın len başıma diye. ama gene de aylavyu lan :) ha, dersen ki bi sittir git, illa her lafa bıkbık yorum yapman şart mı, diye... haklısın derim ama okurken o kadar konuşunca yazmadan duramıyom hastayım derim, bükerim boynumu. başlıyorum :)

- gün konusuna gelene kadar daha tarım işleri dersin var eksik. topraktır, hasattır... söyle arkadaşlarına, bi ara hep beraber sana bi el atalım. olmuyo böyle :D
- o abla galiba dergideki modelleri falan yapan gözlüklü teyzenin kızı. ben de hiç sevmem, bi de çok güzelmiş gibi süzüle süzüle, gözlerini göğe dike dike poz vermiyo mu... ıyyyş!
- o şarkıyla ilgili fena bi hatıram var. nikaha 10 gün falan kala okuldan rahmetliyle ortak bi arkadaşımız bize akşam yemeğine geldi. yanında da oğlu, düz duvara tırmanan cinsten yaramazötesi öldürülesi köpeklere yedirilesi cinsten bi velet. bütün gece bağıra bağıra o şarkıyı söyledi, sehpamızın altını kırdı, bi tabak lokumu yaladı ve bıraktı.... hayat, bunların hayatta olmasına neden izin veriyosun?
- mayın tarlası oyna, en kısa sürede nasıl patlarım versiyonunu ama :)
- en son babam kolumu tutup etlerimi löpürdeterek "ne olacak bu gidiş tombik?" dedi. sustum...
- arkadaşının kocasına söyle, boşasın o karıyı. sen de rahatla, adamcağız da.
- boşuna mı üremeye karşıyım? yola gelin işte, akılı olun, doğurmayın :)
- kırmızı iyidir be. bi de çanta al, tam takım olsun :)
- senin kuaförün beğenmediği benim kuaför ucundan al dedin mi sadece ucundan alır. atla gel haftasonu.
- balık yemiyon, ondan hep :P
- anneye laf yok, cebinde telefon unutanlar utansın :)))
- çalsın çalsın, pek güzelmiş.
- ev tıka basa dolu oldu mu bana bi sinir gelir ki sorma. hastayım bu insancıl hallerine.
- bazılarını teneşir paklar.
- benimki de bitti. geçmiş olsun.

SeV@L dedi ki...

Elmayra vardı hatırlar mısın? Hani kedileri, köpekleri sımsıkı kucaklayıp haşatını çıkaran çizgi film kahramanı. Aynen onun gibi sarılma isteği uyanıyor içimde sana karşı :))

Sarılıcam sımsıkı haşatını çıkaracağım :)

(Bu da sezercik filmindeki psikopat çocuk gibi "binicem fıstık'ın üstüne vurucam kırbacı! vurucam kırbacı!" misali birşey oldu ama neyse :))

geveze baykuş dedi ki...

hakkat seviyosun da ondan mı yoksa severken kazara öldü imajı için mi, onu de bakem :)

SeV@L dedi ki...

Hakkat seviyorum. :)

Ayı palağını severken öldürümüş derler ya hani ölürsen falan sevgiden olacak tamamen :))

geveze baykuş dedi ki...

de hadi o zaman, kır kemiklerimi ayum benimmmm :)