2 Haziran 2011 Perşembe

Kısır - Kıtır - Katır -Batır - BATIL


"Bir seneye nasıl başlarsan öyle gidermiş" derler ya hani doğruymuş lan!!! Böyle sözleri batıl deyip de götünüze takmamazlık etmeyin.

En son bulgurun buğdaydan olduğunu öğrendiğimde bu kadar çok şaşırmıştım. Gülme lan!! Ben öyle pirinç gibi, fasulye gibi bir bitkiden yetişiyor sanıyordum.

Nasıl da kötüydüm yeni yıla girerken Allah seni inandırsın hala öyle kötüyüm. Ya aslında ben eskiden de pek bi hıllım bok değildim de neyse... Şimdi kurcalamanın anlamı yok.Tecrübeyle sabit diyorum daha ne diyeyim arkadaş.

İşte böyle yeni yıla kötü girdim, kötü gidecek hep böyle diye ağlanıp sızlanırken,  bir şimşek çaktı, bir ampul yandı falan. Ulan!! ('Ulan' burada Arşimet'in 'evreka'sı yerine kullanıldı. Daha samimi bence, daha böyle şey hani yüksek dağlardan inan ılgıt ılgıt esen rüzgar gibi falan. hı hı evet ) Şimdi anladım ki; şahsen bizzat benim kendimin ve ailemin bu istikrarsız hali ve elimizi her attığımız işte bir yere varmak yerine "ellerimiz bak boooğğğşşş" kalınca götümüzü avuçlamamızın nedeni batıl deyip de bi tarafımıza takmadığımız bu inançlar.

Kimsenin istemediği kara kedileri eve aldık bir değil, iki değil, üç kara kedi besledik lan biz. Üç kara kedi üç nesil sürer lan bu uğursuz hal. Evde boya badana yaparken neyin merdivenin altından geçip "ehehuhuehe bak bişe olmuyo la" dedik eğlendik. Amma çok ayna kırdık. Üff annem ne biçim dövdüydü. Ordan anlamak lazım işte ama geç basıyor kafa. Dayak yiyorsun hala ne uğursuzluğu diyorsun.

Allah akıl dağıtırken ben büyük ihtimalle kara kedilerin peşinde koşuyordum.

Yahu hele o nazar boncuklarına ve nazar boncuklu eşyalara da ayrı ifrit olmuşumdur her zaman. Kara kedi görünce saçını çeken insan gibi nazar boncuğu görünce saçımı çekmişimdir.

İnsan niye nazar boncuğu taşır lan üzerinde? Takan kişi "Çok güzelim, çok şahaneyim, off süperim, kötü gözler uzak durun benden eminim beni kıskanan bi sürü insan var of şahaneyim lan wuuuhuuuu!" demek istermiş gibi geliyor.

E hani alçakgönüllük falan vardı öyle olan iyiydi hoştu falan?

Yaaaa bırak ezik lan o alçakgönüllülük ne ? Özgüven eksikliğinin bile eksikliği o iş. Takacaksın nazar boncuğunu boynuna, koluna, sütyenine, donuna falan...

Neyse ya uzatmayayım, dedim ya keyfim yok... Ben şimdi çok pişmanım. Ben ettim siz etmeyin. Yeni yıla güzel girin, merdiven altından geçmeyin, kara kedi görünce saçınızı çekin, bir nazar boncuğu mutlaka bulunsun üzerinizde.

Ben de şimdi gidip at nalı bulacağım bir yerden.

Velhasıl-ı kelam o at nalını alıp da... boynuma asmadan, tavşan ayaklarını sütyenime sıkıştırmadan, kara kedilerin götüne parmak atmadan düzelmeyeceğim. Yani en azından ben başka yol bulamıyorum şimdilik. Önümüzdeki yıla en azından iyiymiş gibi girmeyi planlıyorum. Olmadı şimdi gider Çinlilerin yeni yılları ne zaman ona bakarım onlar farklı zamanda giriyor ya bizden gider bir de orada girerim yeni yıla.Domuz yılı olmasa bari... Töbe estağfurullah.

Neyse domuz yılı, it yılı falan ayırmıycaz gircez artıhk napak....





Öyle işte..

9 yorum:

ebruli günce dedi ki...

çok seviyorum seni ve yazılarını... bu arada mimlendin :))

guguk kuşu dedi ki...

he he ben karikatüre bayıldım zaten yazıyı atlaya zıplaya okudum buara benim de bazılarının ağzını burnunu kırasım var...

SeV@L dedi ki...

Ebrulim teşekkür ederim canım :)Ben de seni seviyorum. :)

Gugukum ya yazıyı okumadığını demeseydin bari ya :P Ben de karikatüre bayıldımdı benim de ağız burun kırabilitem yüksek bu ara ondan herhalde :)

AVRAM dedi ki...

Valla ben Metrobüslü bi dönüş bekliyordum ama neyse.:))
Ağzına kırmızı biber sürücem ben senin. Bi topla yahu.Hayır, sıçtın sıvadın ortalığı, Cafer'in bezi bile yetmeyecek.:))

SeV@L dedi ki...

Normalde böyle ağzı bozuk değilim hanım hanımcık bir insanım falan ama niye yazarken böyle oluyor bilmiyorum. :D

Metroüse edecek laf bulamıyorum artık :D

Acı biberi de çok severim heea :D

Defter-i KebiR dedi ki...

Ebruliye katilmadan gecemiycim =) Hem sonra bu yilbasi olayinda o kadar haklisin ki=( Nasil girersen öyle geciyor maalesef! Icime hala yazi getiremememden anliyorum ki, bu yilbasi bir hata yapmisim, ama ne ola kiD:
Heee bi de o karikatür var ya gercek olum, valla! ben gördüm de söylüyom;-)

çingene dedi ki...

heyyyt be sevalim yazmış gene:))))
gelecek yılbaşı önerileri. bak batıl matıl deme yap. niyete bakar.
- bi tane nar poşete koncek, tam 12 de yere atılıp taneleri ortalığa saçılacak. bereket olsun niyetine
-musluklar sonuna kadar açılacak, bolluk olsun diye. bu arada bi yandan para şıkırdatıp göbek atabilirsin.
-yav bi de kırmızı don mevzusu var donanmak için ama...bi de milleti öpmek lazım. hani sosyal şey eksik kalmasın diye..hepsi 12'de nasıl olacak lan bunların.
musluğu açıp para şıkırdatırken bi yandan göbek atarken ayaklarınla da bi yandan donu giysen o arada da milleti çağırıp öpsen...hımmm...neyse yav. bulunur bi yol.
yap sen.
öptüm sevalim seni.

manu dedi ki...

Ben nazar boncuğuna sütyen takanı biliyorum.:) Ego ile orantılı almış herhalde,neyse sen şimdi yazdın ya o bile önümüzdeki yıl için bir umut.

SeV@L dedi ki...

Cansu; yeni yılın ben !%^+&+%(/&/) okkalı bi küfür var orada :)


Çingenem çingenem ; yorumda da olsa seni okumak çok zevkli. O söylediklerini hepsini aynı anda yapınca düzelecekse her şey insanüstü bir gayret sarfeder yaparım vallahi :D


Manu; Hiç umut olarak bakmayalım biz buna :)

Bir de nazar boncuğuna sutyen takan deyince boncuk kadar memeleri vardır onun ya ne egosu dedim kendi kendime ehehe :D