16 Eylül 2010 Perşembe

Seni Çöpe Atacağım Poşete Yazık



- Serdar Ortaç'ın başlıkta yer alan şarkısını dinleyip de anlayan, bir anlam çıkaran var mı acaba?

- Gri renk oje istiyorum ama istemekle olmuyor. Bulamadım da baktığım yerde.

- Püsküt sevmiyorum ben. Çaya batırınca iyi de ne bilem dünyada bisküvi olmasa da olur yani. Baharatlı çubuk ve acılı mısır cipsi zaten tüm abur cubur hayatım. Çikolata da sevmem ben.

- Biraz daha Sia dinlersem kusacağım. Peki neden kendime engel olamıyorum hala?

- Eskilerden bir şey dinleyeyim dedim, aklıma ilk gelen isim Burak Kut oldu. Benimle oynamaaaa / Söyledim sanaaaaaa....

- O değil de Levent Yüksel'in eski şarkıları ne kadar da güzel. Şimdi yok sanki öyle güzel şarkılar. Var mı?

- Yukarıda sayfa başlığının altında yazan, "Sanki karpuz mu deyişik bişiy!" cümlesi Uğur Gürsoy'un Fırat karakterine aittir. Fırat çok tatlıdır. Fırat, bizim çocukluğumuz gibidir. Terlikten araba yapar, ekmek parasının üstünü harcar, annesini deli eder. Hoş annesi zaten deli biraz.


- Çok canım sıkılıyor benim, deyişik bişiyler lazım bana. Deyişik müzikler mesela, deyişik kitaplar...Birileri güzel güzel kitaplar bulup elime tutuştursa keşke. Ben aramasam, ne okusam diye düşünmesem.

- Saçlarımın %90'ının beyaz oluşu, 25 yaşında olup 35 gösterişim, kardeşimin annesi zannedilişim değil de niyeyse en yakın arkadaşlarımdan birisinin anne olması bana kendimi çok yaşlı hissettirdi. Artık akşam buluşmaları iptal, gündüzleri çocuk zırıltısıyla görüşürüz.

- Pis velet arkadaşımı çaldın benden!

- Bazen şeytan diyor sat malı mülkü git Karadeniz'e yerleş. Sonra şeytan bi git fısırdayıp durma kulağıma gıdık alıyorum diyorum. Satacak bir fotoğraf makinem var o da bozuldu bozulacak. Eminönü'nde balık ekmek yerim anca onu satınca.


- Bu arada geçenlerde Eminönü'nden geçerken nasıl güzel koktu balık. Aslında ben balık sevmem ama çok fena balık yiyesim var. Mesela Galata Köprüsünün altındaki mekanlardan birine oturasım, bira içesim falan..

- Neredeyse 10 yıllık sigara tüketicisiyim ama hala yanımda taşıyamıyorum paketi. Ya evde unutuyorum ya da gittiğim yerde. Kaç kere unuttum içinden sadece bir sigara içilmiş paketi arkadaş evlerinde. Zaten sigara olsa çakmak olmuyor yanımda. Bu nasıl içicilik.

- Bizim mahalledeki pazar dışında bütün pazarları çok seviyorum. Tezgah karıştırmayı, bir yılan gibi kalabalık tezgaha sızmayı, bir atmaca gibi avımı kapmayı falan. Kadıköy Salı pazarı en sevdiğim mekandır. Mutluluktan sarhoş olurum orada olunca. Bir de Merter'deki mağazalar var hem ucuz, hem güzel, hem bol karıştırmalı. Bizim mahalledeki pazarı da iki adımda bir tanıdık birini gördüğüm için sevmiyorum. "nabıııyonnn gııızzzz! görükmüyon hiç" 


- Görükmemek dedim de; Görükmez Adam'ı kıskandım en çok. Ne güzel istediğin her yerde bulunabilirsin ya da herkesten kaçabilirsin. Sıpaydırmen en sevdiğim çizgi kahramandı. Retkit şu an bile beni atının terkisine atsa sesimi çıkarmam. Seviyorum kendisini.

- zaman siler her şeyi ...






- Şimdi hava serinledi, sabahları uyanmak, battaniyenin altından çıkmak zaten zor. Bir de tam kalkacakken mırıl mırıl Zekai geliyor koynuma hiç kalkamıyorum. Uyusak ya öyle mırıl mırıl biz Zek'le.

- Nasıl ve ne zaman tam anlamıyla dinlenmeyi başarır insan?

5 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

allah allahhh, iki insanın müzik zevki bu kadar mı uyumlu olur. bayılıyorum levent yüksel şarkılarına.
nasıl tam olarak dinleneceğne geldiğimizde: galiba ölünce.

SeV@L dedi ki...

Levent Yüksel'i sevmeyen ölsün zaten :)) Bak bu kadar uyumlu müzik zevkimiz var sen bana dinlediklerinden önerebilirsin. Neden yapmıyorsun bunu sorarım sana Guguk Kuşu ? :))

Ölünce daha zor sanki ya hesap, kitap işleri.

guguk kuşu dedi ki...

amaaaan be seval Allah merhametlidir, insanlar gibi değildir.
hımmm müziklere gelince daha önce belitmiştim yael naim, milow, craig david, blackmore's night...
aslında gariptir ama ajda pekkanı da çok severim....pek nadirdir türkçe müzik dinleyip de kendimden geçmem. ama pinhani fena değil. blackmore's night ı seversin ama

SeV@L dedi ki...

Şimdi test ediyorum daha sonra onaylayacağım :P Ama dediğin gibi sanırım Blackmore's Night'ı seveceğim.

Teşekkürler... :))

manu dedi ki...

"uzun sürmüş bir günün akşamı"
Bilge Karasu
Okumadıysan buna bir bak!