4 Aralık 2009 Cuma

Depresif de Olurum Kitap Kurdu da


Bay Pipo'yu okumayı bıraktım.Üzerine yarım bir K dergisi, iki adet karikatür dergisi okudum ve defalarca başlayıp bitiremediğim, okuyamadığım tek kitap olma özelliği taşıyan Murat Uyurkulak'ın Har romanını bu kez bir solukta okuyuverdim. Çok da sevdim. Aslında bitmesine az kaldı bitmiş gibi konuşmayalım kitabın arkasından. Ölmemiş insanın ardından ölmüş gibi konuşmak oldu bu. Niye okumamışım ben bu kitabı daha önce diye dertlendim. Yok aslında dertlenmedim bu konuya hiç takılmadım sadece saçmalıyorum.

İnternetten bir kaç kitap sipariş ettim. Biliyorum kitap kokusunu içine çeke çeke eski bir kitapçıdan almak varken internetten almak saçma. Ama bu sıra böyle...

Uzun zamandır bir Atilla Atalay kitabı okusam derdim kendi kendime fırsat olmadıydı ben de dedim fırsat bu fırsat yaratayım fırsatı. Üç vakte kadar kargo gelir inşallah ben de kitaplarıma kavuşurum. Pek sabırsızlıkla beklemekteyim kendilerini. Derken geldi kitaplarım.


"Yalnızlık herhalde, bir insanın saklamayı düşündüğü en son şey olmalıdır. Fakat yine de konuşulsun istemezsiniz. Size öyle öğretilmiştir, ayıptır çünkü yalnızlık. Yetken "deli" diyen de olur, "Bakma sen, bugünlerde en düzeyli ilişki, yalnızlık aslında" derken gözlerinize "Seni aklına çaktığımın manyağı seni, kimbilir ne arızan var ki, kimselerle geçinememişsin, ısırsa bana da bulaştırır mı acaba" gibisinden bakan da. Oysa sanıldığından çoktur yalnız nüfusu; kişi başına bir yalnız düşer."

Baktım öleceğim yok ben yine de gömüyorum kendimi, ama kitaplara. Hepsi ilk defa okuyacağım yazarların kitapları. Yedi adet kitap var beni bekleyen. Hoş dördünü ben bekliyorum hala.


Ve müzik... Redd'den dinliyoruz tekrar tekrar... Bu haftanın şarkısı olsun.
Dünya bir roman mı ki? Kahraman olmak lazım illa ki.


Hayatımdaki kahramanların, kötü adamı olarak size sakin bir hafta sonu ve ardından iyi bir hafta diliyorum. Kötü bir adamdan beklenmeyecek jestler yaparım ben arada böyle. Kötülük demişken o da o kadar lanet birşeydir ki yapıştımıydı gitmez adamın üzerinden.


13 yorum:

ebruli günce dedi ki...

senin her halin kabulum sevalim :))

SeV@L dedi ki...

:))) Her halim mi? Emin misin?
Daha öğlen öldüreceksin beni diyordun. :)

ebruli günce dedi ki...

Ama ölme şeklim güzeldi be savelcim :))

geveze baykuş dedi ki...

iyilikten maraz doğar demişler bebek, come to the dark side! wuhahahaah!
:)

. dedi ki...

EVET yapıştımı gitmez .
Galiba karşıma şöyle akıllı başlı biri çıkmayacak.
hoca hocayı nerde bulur dersen....

çingene dedi ki...

kitaplanma vaktim gelmiş benim. özledim birden kitap karıştırmayı.

. dedi ki...

günaydın.

SeV@L dedi ki...

Günaydın Masalcı. :)

creep dedi ki...

iyi akşamlar sev@l:)

SeV@L dedi ki...

Sana da iyi akşamlar Creep :)
Saygılar, hörmetler :)

creep dedi ki...

ne güzel eskiden 7 kardeşe 7 gelin vardı. dizinin sonunda herkes yataklarında iyi geceler dilerdi. tam 10 dk. sürerdi:))

SeV@L dedi ki...

Ev arkadaşım yapardı gece yatar, önce bize sonra da yanında olmayan herkese tek tek iyi geceler dilerdi sesli olarak. Kafasına yastık atmak da fayda etmezdi bitirene kadar devam ederdi. En az 15 dk sürerdi. :)

Hey gidi günler hey!

manu dedi ki...

Okuduğum bu yazı kendi yazacağım bir yazının sebebebi olabilir ama şu an pek de hazır değilim.Bu bir vaad gibi dursada öyle de değil.