25 Eylül 2009 Cuma

.

Dün akşam kalabalık bir aile toplantısındaydık ve erkeklerin tümü televizyona kilitlenmiş Kurtlar Vadisi izliyordu. Yeni bölüm mü? diye sordum. Ve o an izlediklerinin yeni bölüm olmadığını, haber olduğunu söylediler. İnanmadım tabi onbeş dakikadır Polat ordan oraya koşturup duruyor, özettir bu dedim. Dalga mı geçiyorsunuz lan benle dedim. Yok artık dedim. Çüş dedim. Böyle şaka mı olur hiç inandırıcı değil dedim. Ama onlar ısrar ettiler. Haber bu diye. Bir kaç dakika sonra ekrana haber spikeri kız çıktı. Herkes bana dönüp "inandın mı şimdi?" dedi. Bense hiç birşey duymuyordum, başım dönüyordu, kulaklarım uğulduyordu. Allah'ım dedim. Sen akıl fikir ver yurdum medyasına. Sen akıl fikir ver yurdum insanına.

Bu sabah, bir yandan hazırlanıp, bir yandan haberleri izlerken yine kötü oldum. Terörden bu kadar çok canı yanan bir ülkede bu kadar çok terör örgütü yandaşı olması içimi acıttı. Ah be benim güzel yurdumun güzel insanı senin desteklediğin o örgüt değil miydi sizi göçe zorlayan? O örgüt değil miydi kundaktaki bebeğe kurşun sıkan? O örgüt değil mi gencecik insanları şehit eden? O örgüt değil mi yüreklere hiç bitmeyecek acılar salan? Allah'ım dedim. Sen benim canımı alma bu belanın bu ülkeden kökü kazınana kadar. Gözüm açık gitmesin.

Samsun'da bir köyde yaşayan Çerkezler köyün adının yazdığı tabelaya Türkçe ve Çerkezce olarak yazdırmışlar. Zaten Kürtleri de açılımlarıyla iyice ayıranlar şimdi kıçlarına kına yaksınlar. Lazlardan da Lazistan'ı kurma atağı bekliyorum. Ben de bu atakta etkili bir rol almak isterim. Lazlık var nasılsa damarlarda arkanızdayım. Bölmüşken tam bölünsün anasını satayım.


6 yorum:

çingene dedi ki...

ne diyeyim. ben uzun zamandır medyanın haberle ilgili kısmıyla ilişiğimi kestim. biliyorum çare değil ama ana haber bültenlerindeki yozluğu gördükçe tahammül edemiyorum. memleket zaten yozlaşmaya teşne, aslında bu çok iyimser oldu farkındayım. teşne falan değil. yoz işte dümdüz. ama medya denen şeyin bir misyonu olmalı diye bakıyorum ben. yani biraz seviyeyi yükseltmeyi hedefleyen bir misyon. ana haber bültenlerinde marka reklamları yapılarak, yeni albüm, dizi reklamları yapılarak, ekranları evlenme programlarıyla, kadın programlarıyla doldurarak tersine misyon üstlenmiş görünüyorlar. milleti nasıl salaklaştırırız, akıl fukarası yaparız, nasıl etikten yoksun bir toplum yaratırız. bazen bunların bilinçli, planlı, programlı bir hareketin adımları olduğunu düşünüyorum ciddi ciddi. ve epey bir ilerlediler bana göre. hedef afrikadaki aç memleketlerden herhangi biri gibi duruyor. aç, muhtaç, aptal.

çingene dedi ki...

televizyona takıp celallenince bölme parçalama kısmına girememişim:))))
müdahil olayım.
bölünsün bölünmesine de ben nereye gideceğim yav. kürt değilim, laz değilim, çerkez değilim, acar değilim, abhaz değilim. türküm ben türk. ben nereye gideceğim ben. biri adres göstersin. bölünecemmmm

SeV@L dedi ki...

Bu topraklarda, bu bayrağın altında doğduk,büyüdük. Bu toprağın ekmeğini yedik. Bu topraklar için savaştı atalarımız. Bugün bizler özgürce yaşayabilelim diye... Biz de ne böldüreceğiz ne de bir yere gideceğiz.

ebruli günce dedi ki...

körler sağırlar birbirini ağırlar misali bir medyamız var sağolsun,herkes kendi kanalının raklamını pisili dizisinin duyurusunu yapıyor ve bunu ANA HABER BÜLTENİ'ne taşımakta sakınca görmüyor...Haberleri seyretmiyorum uzuznca bir süredir,gazetelerinde manşetlerine göz gezdirip üçüncü sayfalarından uzak duruyorum...
Nereye gidiyoruz bilmiyorum...

Bne de türküm gerçi yugoslav muhaciriyim ama bölünürsek nolucak ki ????
Buldum ben de Banu Balkonla bölünürüm onuda neremiden sorumlu devlet bakanı yaparım :)))))

ayça dedi ki...

selam :)

SeV@L dedi ki...

Aleyküm selam kaçak :))