9 Temmuz 2009 Perşembe

Kim Demiş Ki

Hayvanlar stresi azaltır diye?

Karıncadan file, oradan hamamböceğine kadar her canlının yaratılışlarındaki mükemmelliğe hayran bir insanım. Özellikle evcil olanların insanlar üzerindeki güzel etkisi malumunuz. Güzel bakışları, karşılık beklemeden sevmeleri. Üzerinizdeki kötü elektriği alıp götürmeleri falan filan... Özetle genelde iyidir evcil hayvanlar.

Ama bazen bu sevgili hayvanlar hayatı cehenneme çevirebiliyorlar. Mesela muhabbet kuşları sabahları coşarlar. Eğer konuşuyorlarsa tüm öğrendikleri kelimeleri altmışbeşbinbeşyüzotuzaltı kere tekrarlarlar. Yani bir yoğun bir haftanın ardından, hafta sonu şöyle güzel bir uyku çekeyim demişseniz ve muhabbet kuşunuz o sabah aşka gelmişse cinnet geçirmemek elde değildir. Şeytan der ki; gagasını birbirine zımbala ötemesin bir daha. :) Uymazsınız tabi şeytana...

Sonra kediler, onlar başlı başına bela zaten. Her hareketleri ofsayt. En yatılmayacak yerde yatarlar, en olmadık işleri yaparlar. Kırarlar dökerler, bütün gün yan gelip yattıktan sonra tam siz uyuyacakken oyun oynayacakları tutar. Tepenizde hoplar, elinize ayağınıza atlar... Şeytan der ki; dört ayağını bir araya topla, bağla as tavana hareket edemesin. :) Yine uyamazsınız tabi şeytana.

Son günlerde de köpeklerin nasıl bir bela olduklarını tecrübe etmiş bulunuyorum. En çirkininden bir sokak köpeği bizim bahçeyi sahiplendi. Pazar sabahı bahçeye çıkıp biraz sevdim, biraz yemek verdim sadece, karşılığını bekçilik yaparak ödüyor. Tamam sağolsun, varolsun ama... İşini çok ciddiye alıyor. Bütün gece kıpırdayan yaprağa, börtüye, böceğe herşeye havlıyor. Kuşlar ve kediler ev içinde sadece sizi uyutmaz ama bu bizimle beraber konu komşuyu da uyutmuyor. Şeytan diyor ki; al koli bandını bantla ağzını. Yapmayacağım şeytan uymayacağım sana. :) Sevdim keratayı.

Bu arada yazıya koymak için köpek resmi ararken yine bir sürü hayvan eziyeti gördüm. Tüm moralim altüst oldu sabah sabah.

4 yorum:

creep dedi ki...

http://wonderwall.blogcu.com/yorumsuz_44808711.html

yaaa bak başına neler geliyor insanların.
çek bakalım.:)

SeV@L dedi ki...

ehehhe :) linki görür görmez hatırladım. Şimdi anlıyorum seni. :)

hera dedi ki...

hayvanları sevme şeklin güldürüyo beni..onların iyi yanlarından bahsederken sevecen sev@l oluyosun ay kuşlar böcükler aman da aman ..sonra gürültüleri ,tepişmeleri bilmem ne aklına gelince bi anda .Mrs.hyde olup çıkıyosun yok ayaklarını bağla yok gagasını zımbala..hani çizgi filmlerde olur iki tarafında insanın iç sesleri...biri melek biri şeytan..aklıma senin o hallaerin geliyo..:)güldürükçüü seni..:))sana değişiklik olsun azcık kuzu yakışıklı keçi koç kangal resimleri mi yollasam..

SeV@L dedi ki...

Hera ben var ya hayvanları gerçekten çok seviyorum. :)Hemde hepsini. Kuzu, keçi, inek, börtü böcek hepsini severim. Yolla sen resimlerini. :)

Ama bazen öyle deli ediyorlar ki insanı (hele ki bir Pıncır var bende kedi değil hiperaktif çocuk mübarek) bazen seninde gözünde canlandığı gibi bir yanımda iyi melek, bir yanımda şeytan söylenip durmaya başlıyor. :))) Ama hep iyi olan kazanıyor. Uymuyorum şeytana. :)