17 Nisan 2012 Salı

Duvara Karşı - Yine Mi Güzeliz, Yine Mi Çiçek


Bir kaç gündür "yine mi güzeliz, yine mi çiçek" diye dolanıp duruyorum etrafta. Son zamanlarda Meral Okay'ın vefatıyla çok çalınan şarkılardan birisi de olabilir ama benim dilime takılmasının sebebi, Fatih Akın'ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Birol Ünel ve Sibel Kekilli'nin yer aldığı "Duvara Karşı" filmi.

Bazen filmlerde bazı sahneler müzikler sayesinde kafama kazınıyor. Cahit, Sibel'e iyiden iyiye aşık olmuşken, Sibel bundan bî haber Cahit'le ikisine rakı masası hazırlarken altta çalan şahane şarkı 'Yine Mi Güzeliz'.

Hoş izlediğim iki Fatih Akın filminde de tüm müzikler şahaneydi.

Neyse efenim;

Söz; Meral Okay, Beste; Ara Dinkjian, Görüntüler ; Fatih Akın - Duvara Karşı.



Bu arada Birol Ünel çok mu şahanedir nedir? :) 

6 yorum:

heidi dedi ki...

Kesinlikle ver her daim Birol Ünel şahane. Ama bir de alakasız olacak ama klibi izleyince/filmi insanın kalkıp dolma yapası geliyor.

SeV@L dedi ki...

Heidi ; Kesinlikle alakasız değil çünkü benim de içimden aynısını yapmak geldi. Dolma yani :)

Bir de eve Birol Ünel her daim şahane hakket :)

geveze baykuş dedi ki...

hayatımın aşkı canımın içi karakuzum çok severdi bu şarkıyı, hemen onu hatırladım. bir de j.yi despina'nın meyhanesine götürmüştüm o geldi aklıma. her şerkı için bir kirli çmaşırım var galiba :) ve birol... yazsam şuraya iki satır aklımdan geçenleri, bloguna kapatma cezası gelir yeminle!

geveze baykuş dedi ki...

şimdi tekrar izledim de, abi yemek yapan bir kadın böyle de seyredilmez ki ya! kabahatin çoğu sende birol, bozulan niyetimden sen sorumlusun!

çingene dedi ki...

ya ben biberi delmiyodum dolma yaparken.

SeV@L dedi ki...

Valla çingenem biz de delmiyoruz :) Herkesin bi stili varsa demek :)