28 Şubat 2011 Pazartesi

TOP10

Aslında uzunca bir süre önce hazırlayıp nedense yayınlamadığım bir "Top10" listesi bu. Monoton bir hayatım var inkar edemem. Uzun kış geceleri yapacak bir işim yok, televizyondaki herşeyi izleyemem, hafta içi dışarıda olmaktan zaten yeterince bunaldığım için hafta sonları bakkala bile çıkmıyorum, yalnız başıma film izlemekten hoşlanmıyorum, film seçmekten hoşlanmıyorum, otobüslerde kitap okumaya çalışmaktan gözlerim iyice harap oldu okuyamıyorum. Geriye eğlencelik bir tek diziler kalıyor. Kışı uykuyla değil de diziyle geçiren bir ayıyım ben öyle düşünün. (evet bir sevgilim yok)

Bana göre ıssızda köşeye çekilip ağzı burnu dağıtılasıca dizi karakterlerinin Top10  listesi aşağıdaki gibidir efenim;


1. Spartacus - Ilihtya ; Spartacus Blood and Sand dizisinin birinci sezonu izlemeyi daha yeni bitirdiğim için olsa gerek, gıcık olduğum dizi karakterlerinin başında şu sıralar birincilik Ilihtya karısının. Aslında Blood and Sand'ın üzerine Ilihtya'sız altı bölüm Gods Of The Arena izledim ama dizinin bu "arayı soğutmayalım abi"  bölümlerinde rol almamasına rağmen hala kendisine gıcıklığım devam etmekte. Elime geçirsem ağzını burnunu dağıtırım yeminle.



2. Dexter - Lila ; Yanlış hatırlamıyorsam dizinin ikinci sezonunda, canımız ciğerimiz, ailemizin seri katili Dexter'e musallat olan Lila sana olan kinim hiç gitmeyecek. Şu beş sezon boyunca onca kişi musallat oldu Dexter'e ama bunun kadar kimseye gıcık olmadım. Döverim lan ben bunu!!



3. Binbir Gece - Kaan ; Çocuklardan hoşlanmıyorsam birinci sebebi de aha bu çocuk.Hani böyle sürekli tüküren, oradan oraya koşan, vuran, tekmeleyen çocuklar vardır hani sevimsizlerdir. Bu öyle bir tip de değildi ama cidden sinir olduğum dizi karakterleri arasında ilk sıradan buralara düşmüştür. O kadar yani o kadar... Efendi çocuk mu olur lan çocuk dediğin zırzop olur.


4. Annem dizisindeki kız ; Karakterin adı neydi bilmiyorum gugıla "annem dizisi" yazdım fotoğrafı da öyle buldum. Ben bu dizinin en fazla bir bölümünü izlemişimdir -o da mecburiyetten- ama televizyonda dizinin fragmanlarında hep sorunlu, hep ağlak, hep bir isyankar ergen modundaki bu karaktere de fena derece de sinir olurum. Öldürülesi karakterler arasındadır. Dizi kaç sene sürdüyse bu karakter ergenlikten çıkamamıştır. Zaten etraf ergen kaynarken bir de televizyonda hiç çekilmiyor anacım hiççç!!


5. Muhteşem Yüzyıl- Mahidevran ; Bu sene çok severek izlediğim dizilerin arasında Muhteşem Yüzyıl. Ama Mahidevran... Yok olmuyor şekerim "Ben Haseki Sultanım" diye gezinmek yetmiyor.  Hırsından gözü kararıp aptalca işler yapan, kurtulayım derken batan kadınlardan dizi karakteri dahi olsa hazzetmiyorum.  (Bu arada Nur Aysan çok güzel bir kadın ama çok zayıf. Kostümlerle de birleşince bana Tim Burton'un "Ölü Gelin"ini hatırlatıyor. )


6. Behzat Ç. - Eda ; "Sorun bende değil Eda! Sorun sende!" diyorum daha da bir şey demiyorum.


7. The O.C. - Alayı ; Dizide sevilesi karakter var mıydı diye sorsan, Seth karakteri belki. Yine de izliyor muydum? Evet izliyordum. Hatta bir ara Emel'le kalıyorduk "şu diziyi izlerken, maç izleyip karısının yüzüne bakmayan kocalar gibisin ühühühü" diye sızlanıyordu.Nasıl dikkatle izlediğimi düşün. İzleyecek başka şey mi yoktu acaba lan?


8. Gossip Girl- Serena ; Yukarı batı yakası mıydı? Neydi orası? Neyse oraların en gıcık hanımı bu olsa gerek. Ayrıca o nasıl kılık Allah'ını seversen. Issızda karşılaşsak iki kulağını çeker "bak kızım Serena güzel, boylu poslu kızsın böyle önüne gelene... töbe yarabbim.. git kızım üniversite mi okuyorsun ne oku işini gücünü eline al lan!" derim. Eline de bir Emine Şenlikoğlu kitabı veririm oku bunu ibret al diyerekten. Yaparım bunu ama önce birinin bunları ingilizceye çevirmesi gerek.


9. Lost - Jack ; İlk bölümünden izlediğim son bölüme kadar (üç sezon izledim) her bölümde ayrı gıcık oldum bu karaktere. Her boku bilen adam Jack. Dünya bunun etrafında dönüyor sanırsın. Hey Allah'ım tipe bak!!! Aslında adadaki tüm insanların "ay ben bilmem Jack bilir" triplerine daha çok sinir olurdum izlediğim süre boyunca. Jack ile beraber ıssız adaya düşsek ağzını burnunu dağıtırdım onun.


10. Nip/Tuck - Julia ; McNamara/Troy doktorlarımızın ne bulduğunu hiç bir zaman anlayamayacağım, en gıcık olduğun dizi karakterlerinden on tanesini say dediklerinde(kim diyecekse artıhk) onuncu sırayı kendisine severek verebileceğim dizi karakteri. Sean mıydı ? Christian mıydı? derken arada lezbiyen olan şuursuz, umutsuz ev kadını tadında bir karakter. Hele bir ara hastayım ben benle ilgilenin halleri vardı ki hey yarabbim evlerden ırak!



beyleyken beyle!

*Oyuncularla bir derdim yok canlandırdıkları karakterlerden bahsediyorum.

15 yorum:

Pınar dedi ki...

''Harikasın''

AVRAM dedi ki...

Spartaküsün hastası çok.Ama internet üzerinden seyredenler arasında.:)))
TAş yağacak başımıza euzulu billâh.(Gods of Arena'nın daha beş bölümü yetişti gerisini bir heves bekliyorum.Hayır,insanın gladyatör olası geliyor.Az biraz da beni öldürün uleeeen diye atılasım var,tutmayın beni)
Gerisini valla göz ucu ile takip ediyorum.Behzat hariç tabii.Eda konusunda Nötürüm , iş yokluğunda stand mankeni olmak yerine hasbelkader,KPSS sınavını kazanmış evin kızı gibi duruyor.Olsa da olur olmasa da.

SeV@L dedi ki...

Pınar; evet harikayım :)

SeV@L dedi ki...

Ustam sen geride kalmışsın. 6. Bölümü cumartesi akşamı izledik biz :) ayrıca 6. Bölüm cok enteresandı ilk defa sevişme sahnesi olmayan bir bölüm izledik. :) Eda'ya gelince potansiyel var sanki kızda ama Harun'u üzüyor ya ondan sanırım gıcık olmam :)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

niptak, dı osi yabancıların içinde bek sevdiklerim. hele nipdakdaki ameliyat sahnelerine hastayım. ordaki doktor beylerin kalacak yerleri olmazsa bizim ev müsait gelip kalabilirler. yemek yapmayı bile öğrenirim şerefsizim:)))
behzat benimdir benim kalacak, sülüman konusunda pek takıntım yok. olsa da olur olmasada...
ayrıca çiçek böcek seven bi insanım ben. çevreciyim, hayvan severim.konuyla alakası yok ama yine de belirteyim dedim. bi de havsu bulun bana leeennnn:)

SeV@L dedi ki...

Havsu derken bizim doktor havus mu :))

ebruli günce dedi ki...

Spartacus - Ilihtya, bu kadını bana versinler, değil bir kaşık, bir damla suda boğabilirim... ne len onun gıcıklığı...yok yani giderayak kurtardı yine paçayı ona yanıyorum...

SeV@L dedi ki...

Bir sonraki sezonda kendisini bol bol görebilme ihtimalinden korkuyorum ben de :)

AVRAM dedi ki...

Ya sizin derdiniz ne garibim İllithia ile?Lüle lüle sarı saçları mı? Hokka gibi burnu mu?Teferruata giremiyorum, ahlaka aykırı kaçar.Bi rahat bırakın kızcağızı.:))

SeV@L dedi ki...

Yaaaaaaaaaaaaaaeeeeeeeee bırahk allaaanı seversen afrodit olsa ne olur ki fitne fücür sürtük işte.


Sinirlenince yavşaklaşan insan seval :))

AVRAM dedi ki...

Ben sadece sürtük olması sebebi ile ilgileniyorum, fitne fücurluk kısmından bana ne.:)))

SeV@L dedi ki...

Gods Of The Arena 'yı izledin mi sen ?

AVRAM dedi ki...

Beşinci bölümden sonrasını henüz izlemedim.:))

SeV@L dedi ki...

Gaia gibi bir karakterden, afetten sonra nasıl dönüp de şu Ilithya karısına bakabiliyorsun yahu cık cık cık :))

Adsız dedi ki...

ben yazsaydım bu kadar olurdu.büyük tespit teprik koydum!