23 Şubat 2011 Çarşamba

Ben Ruhi Bey Nasılım*

Bütün akşamı kucağımda kedi, televizyon izleyerek geçirdim. Halbuki..


Halbuki güzel kent masalları vardı aklımda / mum ışığında anlatacağım kadın ve erkek hakkında...*


Halbuki yapacak çok işim vardı. Ama yerli diziler hakikaten yersiz uzun. Bitmeyen bakışmalar silsilesi. Bir de kedilerin insanlara miskinlik bulaştırması var. Şimdi o kucağımda mır mır mırıldanırken onu bir kenara bırakıp benden arı gibi vızırdamamı bekleyemez kimse.


benaslındakimseninbendenbirşeybeklemediğibirdünyahayalediyorum


Pek iyi değilim bu günlerde / Şarap çare olmadı.*


İrlanda ya da İskoçya'ya gitmek istiyorum. Ama bunca senedir bir haftalık ülke içi tatil bile yapamayan birisi olarak bu isteğimin ne kadar saçma olduğunu da biliyorum. Şarkılarını dinleriz bizde ne yapalım. Hayal ederiz. Anca o gelir elimden. 


Hayalperestsin. Bu yüzden çok güzelsin..*


Lost'un hangi sezonunda ya da hangi bölümünde olduğunu bilemiyorum. (zaten ben iki farklı sezonu bir arada izlemekten beyin cıvıklaşması geçirip diziyi izlemeyi bırakmış biriyim. ) Bir sahne vardı.Kate, yüzünü uçsuz bucaksız okyanusa dönmüş, dalgaların sahile vurduğu yerde hiç birşey yapmadan dikilmekteyken kahraman doktorumuz Jack gelir ve sorar;


- Ne yapıyorsun burada?
- Batıyorum. der Kate gülümseyerek


Hani dalgalar vurdukça yavaş yavaş kumun içine girmeye başlar ya ayakların.. Keşke ben de öylece durup batabilsem... Yerinde olabilmeyi çok istemiştim.


  
please, please, please let me, let me get want i want this time/ lord knows, it would be the first time...*


Son olarak da anneme seslenmek istiyorum. Anne; Sabahları yataktan kalkamamam, kalkmak istememem demir eksikliğinden değil. 




Saygılarımla
Seval K.










EKLER
*Edip Cansever
*Teoman - Zamparanın Ölümü.
*Müfide İnselel-Fasulyeden.
*Teoman-Hayalperest 
*She&Him-please, please,please let me get want i want

18 yorum:

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Ulen sıcak memleket mi kalmadı yeryüzünde. Maldivlere git mesela. İskoçya ne lan. Yağmur çamur... Ihhh ilk tercihim olmaz yani. O Keyt'e de ayrıca gıcığım zaten. Niye bilmiyorum çünkü diziyi hiç izlemedim. Hem diziye hem de Keyt'e nedensiz bir tepkim var. Hasta ruhlu olduğumun farkındayım ama farkında olmam bile ne kadar mükemmel olduğumu kanıtlıyor bence. dimi dimi.
Şarap var len bende. Çok bi mükemmel hemi de yeni geldi hedaye. Ama sevmiyorum ben şarap, babama verdim o yüzden.
Ben de buradan yetkililere seslenmek istiyorum; BEN SİZDEN DAHA YETKİLİYİM LEN!!!

AVRAM dedi ki...

Çilliye laf söylenin kuyruğunu kapıya sıkıştırır kapıyı denize atarım.Akıllı olun...
İskoçya ve İrlanda konusunda kediye katılıyorum (Olacak şey değil ama maalesef öyle ) başka memleket mi kalmadı? İnan bana Rob Roy tarih olalı epey zaman oldu bulamazsın Onu.Yataktan kalkmayı bugün benim de canım istemiyor.Gecenin körründe araba bozulunca dün akşam hem ıslandım hem de üşüdüm.İki gündür mok varmış gibi yağmur var bu şehirde.Gerçi güneşli olsa daha kötü "Hava güzelken evde yatan bizden değildir."

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Ah be Ustam, sen yeter ki iste. Bugünden itibaren çok seviyom çilliyi. hatta gidip alıcam ben onu sana. Ama seni kaybetmekten korkuyorum be usta. malum senin yaş peheyyyy... çilli desen bırak seni yirmilik herifleri götürür kalpten. napçaz acaba o işi:)))

AVRAM dedi ki...

Şimdi bir kedinin aklı fitne fücurda ise "Laf söyleyenin..." cümlesinden böyle bir anlam çıkarabilir mi elbette çıkarabilir.Hele bu kedi bir de kırmızılı ise kesinlikle bu tür bir sonuç çıkarabilir.Ne yani şimdi tutup ta iki saat açıklama mı yapacağız aslında ben onu demek istememiştim diye.Hiç uğraşmam ; Fitne fücur kedi , sen istediğin anlamı çıkart umurum olmaz.Dolayısı ile senin işine geldiği gibi anladığın anlamda edilmemiş bir söz üzerine yapılan diğer yoruma da cevap vermek gibi bir çabaya da girmem.Girersem yine bu fitne fücurun çektiği tuzağa düşmüş olurum ki...Düşmem...Pistttt..:)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Eh be ustam, kediyim, kırmızılıyım, fitneyim, fücurum... Tüm bunları artık hepimiz biliyoruz. Hiç inkar etmedim ki:))) Ama bak çok büyük yanılgıya düştün. Tamamen seni düşündüğümden, iyi niyetimden yazmıştım yav. Bilirsin NE ÇOK SEVERİM BEN SENİ hahahahah:)))

AVRAM dedi ki...

Çelişki...Hem , fitne fücurluğunu , kötülüğünü , kediliğini kabul edeceksin hem de tamamen iyiniyetle ve sırf beni düşündüğünden söyleyeceksin...İnsanın gözünü körertirse fitne fücurluk , olacağı budur işte.:))

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Ahahah hiç de çelişki değil. Ben genel olarak kötü niyetli, fesat, herşeye bir kulp takmaya meyyal, bok ve çamur atma konusunda üstad seviyesine yükselmiş, pis çirkef bi kediyim. Ve fakat sana olan muhteşem sevgi ve saygımdan (puhah tutamıyorum len kendimi gülmemem lazım ama:) bu defalık iyi niyetli bir yaklaşım sergileyeyim demiştim (ahahaha valla tutamıyorum:)))

guguk kuşu dedi ki...

şşştt seval kediş duymasın ama ben sıcak memleketleri sevmem, irlandaya giderken sana takılabilirim. celt müziğini severim, zıkkım gibi olsa da müzik eşliğinde ırland cofee içeriz he ne dersin?
bu arada boşver irlandayı ben kedişi bize kabak tatlısı yemeye çağırdım. üzerine bol ceviz de döktüm hatta üstüne tahin dökerek yemeyi deneyeceğiz gelsene, konya dediğin ne ki şurası..... hadi hadi kedini de getir diycem ama bizim evde bi teriyer var ki,,,,,kedilere hiç rahat vermez

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Aha yakaladım arkamdan iş çevriliyor burda. Demek ben duymadan Sevalle İrlandaya kaçacaktınız!!!!

guguk kuşu dedi ki...

dur önce kabak tatlılarımızı yiyelim beraberce gideriz.

SeV@L dedi ki...

O memleketler yağmur çamur falan ama benim tercihim yağmurdan yanadır. Yani Guguk Kuşum ben de sevmem sıcak memleketleri.

Çilli'ye gelince kendisine birşey demedim Usta ne haddime. :)

Bir de kabak tatlısı sevmem ben şahsen bizzat kendim :)

Son olarak da Kediye sesleniyorum; En yetkili tabi ki de sensin hocam. :)

guguk kuşu dedi ki...

tamam o zaman biz hızlıca yiyelim kedişle kabak tatlısını, sonra gideriz irlandaya, kedişler ıslağı sevmez tabi ama

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

sevalin payını da ben yerim sorun değil:) valla gidebiliriz ama bi şartım var kesinlikle patilerim yerle, tüylerim suyla temas etmeyecek. bi de özel oda isterim kendime böyle sıcak sıcak:)

guguk kuşu dedi ki...

kediş sevalin bizi isteyip istemediğini bilmem ama gidelim

SeV@L dedi ki...

:) Bak şimdi açık konuşayım Gugukcum sen gel de bu Kedi gelmesin. Çünkü gelirse bi sürü dırdır edip işkence edecek gibi bir hali var. Baksana kendine özel oda falan istiyor :)

Biz bir İrlanda yapalım onunla da daha sıcak ülkelerde buluşuruz. Maldiv'lerde beklesin o bizi üşürüz üşürüz sonra gider kendimizi kuma gömeriz kemiklerimiz ısınır :)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

he ya doğru diyo seval. yapmadığım kapris kalmaz, sürekli de dırdır ederim. vallahi ben sizin yerinizde olsam beni götürmem açıkcası:)

guguk kuşu dedi ki...

eh ben uyumlu bir kuşum olur.

Defter-i KebiR dedi ki...

http://www.visitscotland.com/