24 Aralık 2009 Perşembe

Falan Filan*



- 2010 Mayıs ayına kadar evlenen, nişanlanan falan olursa çok pis döverim. Evlenmesin kimse artık yeter. Bezdim, zaten sevmem düğün ve düğünümsü şeyleri. Hayatımın düğüne gitme rekorunu kırıyorum. Bir de masraflı iş anasını satayım.

- Oje sürmek kadar lanet bir iş yok. Tek parmağımı altı kere sildim tekrar boyadım. Sinir krizi geçirmeye başladım, elim ayağım titriyordu. İnat ettim yine de sürdüm. Başardım ama başarmanın heyecanıyla ojeyi döşemeye döktüm. Tabi döşemeyi temizlerken yine aynı parmak ama bir tek o bozuldu. Bu kez toplamadım dağınık kaldı. Yoksa beni toplamak için bir ekip gerekecekti.

- Kadından Kentler'i okurken otobüste uyuyakalmışım, rüyamda kitaptaki kadınları görüyordum. Bir hikayedeki kadın öteki hikayedekinin saçını başını yoluyordu. Senin hikayen niye benimkinden uzun diye. :) Ne çirkef kadınlar var yahu. :)

- Selim İleri kitapları beni hiç sarmadı. Pek sevemedim. İlk defa bir kitap çantamda iki haftadır yüzüne bakılmadan duruyor. Yazarı tavsiye eden, yazarla adaş arkadaşıma teessüflerimi sunarım. ( teessüfü doğru yazdım mı ki? )

- Babam akşamları geldiğinde ilk iş kumandaya sarılıp Lig Tv'ye geçiş yapıyor, üstüne bir de beş yaşındaki ultra yaramaz velet piçliğinde sırıtmıyor mu? Allah'ım... Eşşek sudan gelene kadar dövesim geliyor.

- Ohhh yendi ya Gassaray Trapzonu canıma değsin. :)

- Futbol konusuna girmişken bayılıyorum ben bu Erman hocaya yahu :)
- Otobüslerde tepeme dikilip "şimdiki gençlik ölmüş!!! utanmaz bunlar!! saygı kalmamış ki!!" ve benzeri cümleler kuran yaşlı teyzelere yer vermiyorum. Şikayetçi insanı sevmiyorum. Zaten "bi teyze gelse de yer versem Allah'ımm ne olur lan" gibi temennilerle otobüse binmiyorum. Farkedersem seni zaten kalkarım ama dırdır ediyorsun ya teyze kaybediyorsun beni.

- Bir de otobüs insanı arasında "öff çok kalabalık.. amannn öfff pöffff.. aman bayıldıhk.. çoh sıhıştıhk" şeklinde şikayet eden insanı falakaya yatırıp ardından kırbaca vurmak istiyorum. Binme abicim.. İstanbul burası ülkenin en kalabalık şehri, iş çıkış saatinde binme otobüse. Ayrıca binbir tane seçenek var. Git başka birini kullan götünü yaya yaya git sıhışmadan.

- Bu arada gıcık falan ama severim keratayı, baba sonuçta atsan atılmaz satsan kimse almaz.

- Sabah 07:30 da otobüse biniyorum, o saatte bile özene bezene yapılmış makyajlı, saçı başı süper hatun kısmısını görüyorum. Kadınlığımdan utanıyorum resmen. Ben ne giydiğimi bile iş yerine gelip ikinci çayımı içince farkediyorum.

- Bir arkadaşımın kaynanasını öldürsem kaç yıl yerim? Nedir bu torun merakı yahu? Ben daraldım yahu!!!

- Sanırım bir köpeğimiz olacak. Evdekilerin haberi yok ama ben, belediyede çalışan tanıdığımızın bahsettiği köpek için "getirin yaaawww bakarız" dedim. Sevgili ebeveynlerim duruma ne der bilmiyorum. Büyük ihtimalle kedilerim ve köpekle beraber beni barınağa bırakırlar.

- Bir ara yardımlaşma derneği gibi birşey kurmaya niyetlenmiştik bir arkadaşımla. Çok iyi para var onlarda. Kurban paralarını da götürmüşler. Neyse ben de artık bir daha ki bayrama "SEVGİ CÖRTLEMESİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ"ni kuruyorum.

- Koca sene depresyonla geçti anasını satayım.

- Bir yaş daha bitti bitecek. İnsanın hissettiği yaşta olması ne fena lan 24 biterken 80 bitiyormuş gibi hissetmek.

- Arnavut biberi denen biberden turşu kurma işini akıl eden insanı alnından öpüyorum. Allah ondan razı olsun.

- Bir tanıdığımın bebesi oldu bir kaç ay önce, bebe ana rahminden düşer düşmez fotosunu da feyzbuka koydular. Hatta doğalı hemen her gününü takip ettik feyzbuktan. Garip.

- Aslında garipsediğim birşey de babamın amcası. Feyzbukta arkadaşız kendisiyle, bakıyorum videolar falan paylaşıyor. Bir video bile paylaşmışlığım yok utanıyorum gençliğimden.


- Kedi dediğin yaratık insana sözlü ve patili olarak karşılık verir mi? Pıncır beni deli etti geçen hafta sonu ben ona bağırdım o bana. Hatta ben bağırıp onu azarladıkça tırmaladı beni. Resmen kavga etti benimle. Bu kedinin içine insan kaçmış çok eminim.

- Dürüm olsa da yesek! Taksim'e gidek acılı dürüm yiyek. Bira içek. Konuşak. Çenemiz düşsün. Düşmesin lazım olacak sonra çünkü şarkı söyleyeceğiz. "çok zor günler geçirdim vaktiyle" onu söyleyelim. "bir akşam çıkıp gelsen ölmezsin yar/ölümlerden ölüm beğen öleceğim yar"

- Zeki Müren'i kanlı canlı dinleyebilen insan var ya dünyanın en şanslı insanı benim gözümde.

- Yeter bu kadar şimdilik.

*Falan Filan Redd şarkısıdır. Dinlenesidir. Çok yaşa Redd. Seviyorum seni Redd. :)

14 yorum:

manu dedi ki...

dip not:Yeni resimleri de görmedim sanma.

manu dedi ki...

Bu yazıdan sonra net bir karar aldım bu sayfayı artık kimseyle paylaşmak istemiyorum.Hatta okulum bittiğinde mümkün olurda iş bulursam yani kendi paramı kazanmaya başarsam sadece bana yazaman için para teklif edicem.Şu an sadece okurluk hayranlık sevgisi verebilirim.Ki herhangi bir döviz bürosuan gittiğinde desenki bir galon hayran sevgim var bozarmısın desen azını burnunu bozarlar...
Ne diyordum düğün mü dedin ben düğünlere içmek için giderim, eğer bir gün aynı düğünde karşılaşırsak ben tek parmağı bozuk ojeli kızı sende oturmuş rakı yudumlayan çocğu ara...
Bir yaş biter öbür yaş gelir önemli olan pek bişey yok olduğunu iddaa edenler bni bulsun.Taksimdede ölmeden dürüm yemek isterim gerisi zaten tırı vırı..
-neyse yete bu kadar şimdilik.

SeV@L dedi ki...

Ücrette anlaşırsak sadece senin için seve seve yazarım. :) Hatta üstüne bir de Taksim'de dürüm ısmarlarım. :)

Yeni resimler sanki fazla dağınık durdu pek hoşuma gitmedi kaldırdım o nedenle belki daha derli toplu durduracak bir seçenek bulursam koyarım yeniden :)

Ve bir daha bir düğüne gidersem rakı içen bir çocuk ararım etrafta :)

:)

manu dedi ki...

Kucağında bir kediyle gelmede düğüne...

SeV@L dedi ki...

Söz veremem :)

. dedi ki...

Sen kime kızdın.Benim gibi basit şeyler yazmışsın:)

. dedi ki...

Zamane gençliği böyle işte.oysaki biz yarış ederdik yaşlılara yer vermek için.
ojeye gelince birde kırmızı olunca feci oluyor.aynen katılıyorum sana.çok uzun yazmışsın.yer yer yorum yaparım artık.

Anonymous dedi ki...

evet, yeter şimdilik:)
creep

SeV@L dedi ki...

Masalcı; kimseye kızmadım ben genelde böyle yazardım. Yer yer yorumlarını bekliyorum :))

Creep; Ne o çok konuştun yeter bu kadar der gibi. Aşk olsun. :)

. dedi ki...

yeri gelmişken;
feyzbuk ne demek.birde o mu çıktı.daha benim face book bilen yok.:)

SeV@L dedi ki...

Nasıl yani senin feyzbukun yok mu? Seni toplumdan dışlamak gerek :)))

. dedi ki...

vallahi ,billahi yok.:)

geveze baykuş dedi ki...

ayyyy kıyamam ilhamimeeeee :)
canım benim, ne de güzel sıralamışsın. ellerin dert görmeye. içimdeki isyanın tercümanısın sevalim.
seni çok seviyorum lan ben, bi de çok özledim. diyorum ki, ocak ayı, sen, ben, keşkül felan... ?

SeV@L dedi ki...

Valla ben de çok özledim zaten sen gelmezsen ben geleceğim oraya öleceğim hasretinden Kuşum. Ne zormuş farklı şehirlerde ilişki yürütmek :P

:) öperim.