25 Ağustos 2009 Salı

ORTAYA KARIŞIK çerez bir de alevli meyve alayım




* Can sıkıntısı çok fena birşey. Dün o fena şey geçsin diye bloglarda dolaştım durdum. Ve hanımların giydikleri, yedikleri, içtikleri hakkında yazdıkları bloglardan bir sürü olduğunu farkettim. Hemen hepsi gün gün giydiklerini, giydiklerinin ne marka olduğunu, kaç para olduğunu falan yazıyorlar. Örneğin; Etek:Zara 150,00 TL, Takı: şurdanburdan 60,00 TL gibi.


Döndüm kendime baktım. Ben de bu örnekler nasıl olur diye düşündüm. Şöyle olur; Pantolon: Memet abinin dükkandan, pazarlıkla 20,00 TL. T-Shirt: Salı Pazarı, 5,00TL, Ayakkabı: Merter'de bir işportada tegahından: 15,00 TL. Rezalet, rezalet hatunun takısı kadar etmiyor üstümdekilerin parası. :)))




* Ana haber bültenlerine benzin döküp yakasım var. Her sene aynı şeyi yapmaktan bezmediler, yılmadılar anasını satayım. Prof. Doktorları çıkarıyorlar sahurda şunu yiyin, iftarda kuzu kebabı yiyin, ebenizin nikahını yiyin falan.. O an o kuzu doktora girsin istiyorum.




* Her başlangıcın bir sonu vardır. Herşey geçer, herşey biter...
Her gelişin bir gidişi vardır. Ne demiş Aşık Veysel; /Dünyaya geldiğim anda Yürüdüm aynı zamanda İki kapılı bir handa Gidiyorum gündüz gece /...
Her girişin mutlaka bir çıkışı vardır. Bu nedenle bir oturuşta bir kase acı biber turşusu yememeli insan. Onun acılı bir çıkışı olduğu düşünülmeli. :))




* Ana haber bülteni demişken son günlerde en çok konuşulan şey "Kürt Açılımı" ne açmaya çalışıyorlar anlamış değilim. Arayı açmak mı acaba amaç? Herkesi birbirine düşman etmek mi?Eğer bu ise çok başarılılar.




* Normalde pek takılmam böyle şeylere ama sanırım bu kez zoruma gitti. 19 yaşındaki kuzenimin annesi zannedildim. Ben 24 yaşındayım daha yaaaa... :( Şimdi 30 küsür gösteriyorsam 30'lu yaşlarımda 40'lı yaşlarda görüneceğim, 40'da 50 of çok fena birşey lan 10 sene önden gitmek... :(



* Yukarıdaki resim ve profilimdeki resim Zerrin Tekindor'a ait. Ellerine sağlık Zerrin Tekindor'un diyorum. Çok güzel resimleri.


* Bir tane hayalim vardı. Gerçekleştirmeyi çok istediğim... Vazgeçtim ondan. Ağladım biraz ardından. Hayallerin bana göre olmadığının farkındayım maalesef.



* Canın sıkıldığında telefonu eline alıp rehberde konuşmak için kimseyi bulamamak... Herkese uzak olmak. Atla gel kafamı dağıtmaya ihtiyacım var diyememek. Konuşamamak zor...



* Kedim Şeker tam bir mucize... Onu ilk bulduğumuzda ölmek üzereydi ama hayata tutundu. Küçükken çatıdan düştü ama yine durmadı yoluna devam etti. 2005 yılında 2 aylık bir açlık grevine girdi. Ölümlerden döndü. Ve bu sene, bu kez gidiyor dedim. Kesin ölecek. Ölmedi. Eskisinden de iyi şimdi. Beni gömer bu Şeker Hanım. :)



* Günümün şarkısı; Aslı - Yardımcı Olmuyor..

9 yorum:

Anonymous dedi ki...

En alttan üçüncü satır canımı acıttı.. "Herkesin içinde" olduğumu anladım üzüldüm.15 yıllık dostumun rehberde kimseyi bulamaması içimi burktu..Ben burdayım ya ne saçmalıyorsun sen demiyeceğim zira dedim daha önce defalarca.. Ama sorunlarını anlatmayacak, atla gel demiyecek, kafanı dağıtmayacak kadar yakın görmüyorsan artık beni kendine kafana s.çayım senin başka birşey demiyorum..

creep dedi ki...

aslı'dan Kördüğümü yeğlerdim.
yazdıklarına katılıyorum. hemde hepsine.
Yukarıdaki arkadaş biraz üzülmüş. Sen gönlünü alırsın.

halimcegunce dedi ki...

yıldız 1:Eşeğe altın semer taksan eşek yine eşektir... Üzerindekilerin ederi değil, sen önemlisin ve sen paha biçilemezsin....
yıldız 2:Bu milleti daha ne kadar salak yerine koymaya devam edecekler bilmiyorum,bazen sorulan sorulara bakınca da acaba halkılar mı diyorum????Aziz Nesinin dediği gibi yüzde seksen sanırım...
yıldız3:Düşündürdüğün onca şeye rağmen bu yazıdan sonra ağzımı bir araya toplamam zor oldu :))) Ama bir gün geçecek,inan, nasıl
geçtiğini sen bileceksin sadece...
yıldız 4:Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor haklısın.
yıldız 5:Bak bakalım aynaya, yapacak birşeyler vardır mutlaka, çözümsüz değildir o, iyi bak...
yıldız 6:ellerine sağlık Zerrin Tekindor'un, ne kadar güzel çok yönlü olabilmek...
yıldız7:hayaller...sakın vaz geçme sakın...
yıldız 8:bir kişi de olsa vardır mutlaka iyi bak..
yıldız 9:mıncır o şeker hanımı benim içinde...allah uzun ömürler vrsin İKİNİZE de...:)))

geveze baykuş dedi ki...

* sen onları boşver, dekorasyon üzerine çok güzel bloglar var, oralara bak kuzucuğum. parayla saadet olmaz, aksi halde sen ist ben ank nasıl yaşardık aşkımızı keşkül yerkene... :)

* ana haberleri başka kanala haber malzemesi yapalım beraber :) hatta o purofları dilimleyip iftar çadırlarında halka ikram edelim. koskoca purof, o yaşa kadar kendine iyi bakmıştır, kasaptan aldığımız eşekten daha sıhhi bir besin olacağı kesin :)))

* seval, sen bi yana acı biber turşusu bi yana. beni seçim yapmak zorunda bırakma ama ya :)

* ben dedim sana saçtan hep, saçtan...

* ellerine sağlıklara can-ı gönülden katılıyorum.

* hayaller sana göre değilse kime göre len depresif davşan! sen ve ben hani... amsterdam... kedilerimiz... hayalini bile terkettiysen, bana kimbilir neler edersin zalim kadın!

* bu maddeye çok üzülen biri var, haklı. ben bile içimden "beni arasana len" diye geçirmişken... al gönlünü hemen.

* kedin şeker var ya... ah ulen ceviz hayatta olacaktı ki...

* şarkıyı bilmiyorum, sesszice kapatayım yorum kutusunu :)

sad dedi ki...

oy oy oy. neler olmuş burda. hem kızgın hem üzgün hem kırgın sevalim.
birden başlayalım. valla ben hepsini denemiş ve manası olmadığına hükmetmiş biri olarak diyebilirim ki ha salı pazarı ha zara. hatta salı pazarı daha özgündür valla. göğsünü gere gere giyebilirsin. ben öyle yapıyorum.

iki. ana haber bültenlerini, ara haber bültenlerini, kürt açılımını, türk saçılımını falan hayatta izlemiyorum. eksiklik değil. o kuzu da sahiden girsin onu diyene. bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor zaten dengesizlerin.

üç. biber, doğru valla. yeme çok. tamam acı iyidir de az ye:))

dört. bazı insanlar münasebetsiz ve isabetsizdir. halt etmiş onu diyen. salla gitsin.bebek gibisin maşşallah.

beş. hayal mevzusu evet ya. ardından ağlanası nadir şeylerdendir hayaller. bi şekilde gerçek olmasını dilerim.

altı. bu insansızlık bana da çok acı verir biliyor musun. aslında kimsesizlik değil de o işte o anki ruh haline ilaç olacak kimseyi görememek ulaşabileceğin bi yerde. yoksa vardır mutlaka hadi gel dediğinde gelecek birileri. ama işte o anki ruh halini karşılayacak kimse olmuyor bazen değil mi.

hayat bazen zor ve adaletsiz evet. ama gene de hadi gülümse biraz:))))

SeV@L dedi ki...

Canım kankam; 15 yıllık dostumu üzecek birşey yapmayı başardım yine. Her zamanki gibi hata bende. Aslında ne demek istediğimi anlayan Sad çok iyi anlatmış durumumu altıncı maddesinde... Özür dilerim Kanka amacım seni kırmak değildi.Sorun tamamen benim burada. Amacım paylaşabilmekti biraz da olsa içimi. Ki beni en iyi sen tanırsın paylaşım konusunda pek iyi değilimdir...


Creep: O şarkıdan sonra "Kördüğüm" çalıyor listede. Kördüğüm oluyor..

HalimceGünce: Her zaman destekleyici cümlelerin, gülen yüzünle harikasın, süpersin... Daha da bir şey demiyorum sana :)

Kuşummm; Ceviz ile Şeker'in yavrularını hayal etsene ne kadar güzel olurlardı. :) Acı biber turşusunu değil beni seçeceksin tabi ki ben de turşuyu çeyizimde getireceğim. Amsterdama gaçaciz. O hayal değil :) Bu arada saçlar koyu renk artık, kaşlar alındı, bıyıklar yolundu :))

Sad; Teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Teşekkür ederim. :)) Aylavyu :)

geveze baykuş dedi ki...

hemennnnnnnnn bu gece bi foto bekliyorum o zaman :)

len, taş gibi olmuşsundur şimdi, benim de acele ist a gelip sana kezzap falan atmam lazım ki başımız belaya girmesin! neydi tcdd nomerosuuuu? alovvvv, rezervasyon??

astalavista dedi ki...

acaba çok konuşup konuşmana fırsat tanımıyorum mu diye merak etmedim değil hani :)
ama susmaların kederini anlamayacak kadar öküz olduğumu biliyorum.sanırım kendimde aramalıyım bişeyleri...

ayça dedi ki...

ya zaten kafayı toplayamıyorum daldan dala konmasana beeeeeeeee :))