28 Ağustos 2009 Cuma

Kağıttan gemiler hayallerim...


üç tarafı denizlerle çevrili ülkemde


tuzun tadı nasıl bilmeden...


yosun kokusunu duyamadan...


hiç su yüzü görmeden...


Karaya oturtuldu gemilerim.


...

10 yorum:

geveze baykuş dedi ki...

senin bu depresif hallerini hiç sevmiyorum bebek! şu adrese bi git, altındaki yorumları da bi oku, bak bakalım tanıdık bi tat bulabilecek misin :)

http://happyandfreckles.blogspot.com/2009/08/acayip-hayvanlara-benziyirsen.html

SeV@L dedi ki...

Ben de hiç sevmiyorum bu hallerimi ama bunlar delip geçici şeyler. Geçiyor yani nihayetinde...

:)) Sahildeki dondurma tadı aldım sanki.

Bu şarkıları bilenler büyük ihtimalle sabahları Nihat Sırdar dinleyenler. O'nun sayesinde tanıştım ben de sahildeki dondurma ile :)Acayip hayvanlara benziyirsen şarkısını da o çalar arada bir.

geveze baykuş dedi ki...

o şarkıya bi klip çekmişler, emo tipleriyle dalga geçiyor, sözleri de uyarlanmış hatta, emo emo emo ne diyysen acaip hayvonlara benziyyisenn... bu arada birbirinden acaip emo fotoğrafları akıyor fonda :)

sad dedi ki...

şimdi sana desem ki git galata köprüsünün altında balık-ekmekle aç iftarını... yanında da çay iç. evet çay. sen karadenizli değil misin. balık yanında çay süper gider. biz kahvaltıda bile yeriz valla. neyse işte, galata köprüsünün altında martıları ve gemileri izleyerek, insanları izleyerek, yosun ve deniz kokusuyla(tamam arada bir kötü kokar ama olsun) aç bu akşam iftarını desem, olur mu bilmiyorum ama dedim ben. bi de bi sevgili bul artık kızım be. işe yarayanından şöyle, can şenliği babında:)))) sana evlenme dedik tamam da, bi sevgilin de olmasın, gezip tozma demedik. işin bitince adama söyleyeceğin şarkıyı hazırladım bile ben, bilahare söylerim sana:)))
yosundu denizdi derken geldiğim nokta da dikkate şayan yani :-P

geveze baykuş dedi ki...

bence çok iyi bi noktaya gelmişsin sad, arkandayım.

sad dedi ki...

sağol baykuşum. ateşinle koru beni :)))
ben derviş misali işte. fikrim neyse:)))
şimdi aklıma geldi. çokomilk reklamı vardı. ama siz hatırlamazsınız. ne sorarsan sor cevabı çokomilk'ti askılı pantalonlu karakterin. sonra bi repliği vardı. "hiç aklımdan çıkmıyor ki" diyordu.
ben de o hesap:)))

(adamlar ne reklam yapmışlar bakar mısın bu arada, çokomilk yemiyorum o ayrı mesele ama 100 yıl önceki reklamı hala aklımda. alınlarından öpmek lazım. )

SeV@L dedi ki...

Eminönü, Galata, Kadıköy'ün Eminönü iskelesi taraflarını sevmeme nedenim. Geçmek zorunda kalırsam nefesimi tutarak kendimi varacağım yere koşaradım atma sebebimle yani balıkla yüzleş diyorsun sen şimdi bana. :) Normal halimle fena olurken oruçlu halimle baygınlık falan geçirebilirim oralarda. :) Ama bir gün adam akıllı balık yemeyi öğreneceğim. :))

Sevgili bulma konusuna gelince; o konuda hiç bir fikrim yok. Keşke markette falan satılsa, kredi kartına 10 taksit olsa, boyu boyuma, huyu huyuma bir tane bulsam. :)))

Sad, şarkıyı çok merak ettim. :))

Bela mısınız nesiniz? Pazartesi pazartesi :))

sad dedi ki...

:))) sen balık yemez misin. aaaa. şaşırdımm. nasıl karadenizlisin sen:)))
şarkı da değil türkü aslında. bizde kınalarda söylerler. ince sesli detone bir kadın zil ve tef eşiliğinde söyler, kızlar döne döne oynarlar. canım köy düğünü çekti bak şimdi:))) çok komik bişeydir. türkülerini dinlesen ölürsün gülmekten. benim dediğim

"gız ben se-ni al-maycam
gız ben se-ni al-maycamm
dalga ge-çiyommm dalgaa"

diye bişey. canlı söylemem lazım ama idare et işte:)))
sen bunu "len ben seni almaycam" diye söyleyeceksin tabii:)))

lazım olunca ben sana öğretirim:)))

öyle marketlerde falan satılmıyor bu naneler canım be. keşke satılsa. bana ordan kaşı şöyle, gözü böyle, şahsiyeti oturmuş, şen şakrak, yüz güldüren, sevilesi bi adam falan desen ve alsan.

SeV@L dedi ki...

Sizin oraların düğünleri tam benlikmiş anladığım kadarıyla :))

:) Bu türküyü bir ara canlı olarak alalım senden. :))

sad dedi ki...

olur:))))