24 Nisan 2014 Perşembe

Soğanlar Pembeleşmiyor!



Evet o her yemek tarifinin ilk temel maddesi pembeleşinceye kadar kavrulan soğanlardan bahsediyorum. Pembeleşmiyor! Ya da ben renk körüyüm. Pembeleşecek diye beklerken siyahlaşıyorlar. Sonra hoopp sil baştan :)

Haksızsam haksızsın deyin bu renkten pembeye döner mi bu soğan üşenmedim çektim fotoğrafını. Sonra ağaçtaki kedilerin fotoğrafını çekmeye daldım. Olanları tahmin edersiniz.




Vay beni vaylar beniiii ! Bir insan yemek yapmaktan bu kadar mı hoşlanmaz. Bir insan yemek yapmayı bu kadar mı beceremez. Bildiğin külfet, bildiğin eziyet bu nedir arkadaş!!

Kendimi bildim bileli yemek programlarını izlemeye bayılmışımdır. Gülriz Sururi (Aaaa Laaaa Luunnaaaa Ala Lunaaaağğ sizin de aklınıza bu gelmiyor mu Gülriz Sururi deyince?) olsun, küçük ev aletleri yapan bir markanın sponsorluğunda, yemeğe 200 gr at koyacağız deyip, 100 gramını kabın içinde bırakan müsrif abla olsun,  sonra son dönemlerin pek bi tatlı ve zevle yemek yapan Refika Birgül'ü olsun, ve tabi ki tenceresi, tavası, mutfak robotuna bile arkadaşım diye hitap eden, ailemizin şefi, kareli gömleğiyle, sempatikliğiyle gönlümüzü çelen Arda Türkmen olsun bu isimleri hep ilgiyle ve severek izledim.

Ama gel gör ki teori-Pratik olayı. Okulda da giderleri 770 no'lu hesaba atacağımızı öğretmişlerdi de çalışma hayatına girince hangisi gider, hangisi gitmez bi afallamıştım.(Alayına giderrr!  AtarlıMuhasebeci85)

Bende sanıyorum ki böyle kakara, kikiri, ohhh bi neşeli, bi nefis şeyler yapıcam, soğanların doğranmışı, pirinçlerin yıkanmışı hep bi kenarda duracak falan.

Yok öyle birşey! Bana böyle olacağı söylenmedi İskender! Söylenseydi girmezdim mutfağa. Bana öyle bi bilgi gelmedi. (Leyla ile Mecnun/Erdal Baggal esinlenmesi)

Soğanı sen doğruyorsun. Pirinci de sen yıkıyorsun, ıspanak diye bir gerçek var mutfakta yıka yıka bitmiyor doğra doğra bitmiyor bi pişiyor bir avuç yemek. Şaka gibi. Bunun için mi uğraştım ben. Baktım tencere doldu "bir ay yemek derdi yok hacı ısıtır ısıtır yeriz" dedim içimden. Amaaa nerdeeeee...

Üstüne üstlük etraf dağılıyor. Herşey kirleniyor. Zaten genelde etrafı toparlayacağım derken, yanıbaşımda ocakta kaynayan yemekleri unutup yakıyorum. (zavallı mercimek çorbası R.I.P.) 

Bu yemek konusuda bayaaaaa(...) bi dır dır edeceğim bilgilerinize arz ederim.


Bir de bu yemek programları yayından kaldırılmalı. Şikayetçiyim psikolojimi bozdular. Kim ödeyecek şimdi bunun diyetini ?








6 yorum:

heidi dedi ki...

Yemek mevzuna girildiğine göre evlenilmiş mi. Niye bilmiyorum yazmış mıydın aklımda Mayıs diye kalmış düğün tarihi. 6 yıllık tecrübeli biri olarak söylüyorum yemek yapma eylemi korkunç bir şey.Kurabiye kek yapacaksan biraz keyif var işin içinde ama yemek yapmak benim hala kabusum. Hoş 2 yıldır yemek yapmayan öncesinde de haftada bir kere yemek yapan biri olarak bu cümleyi kurma hakkım yok belki ama sevmiyorum ötesi yok. Yine benden sana tavsiye; annene yakın bir yere taşın. Ben annemin üst katına taşınarak olayı çözüm. Sana kolay gele.

Mari Antrikot dedi ki...

ay heyt bütün ev işleri nokta bitti..ben yemek yemeyi seviyorum ve bu yemek pişirmeyi sevmekle aynı şey diilll....

cerenmus dedi ki...

O kadar soğanla ne yapıyorsun yahu, dolma mı sarıyorsun, içli köfteler mi yapıyorsun, evliliğin ilk dönemlerinde insana gelen yemek yapma şevkini seveyim oleeey :D Lakin o soğanları kocaya doğrat, pişirt, evi de havalandırt, gerisini sen nasıl istersen öyle yap, işin sırrı odur :D Öperink.

SeV@L dedi ki...

@Heidi
eveeettt evlendim 3 ay olacak nerdeyse :) zaten evlenmden önce hiç böyle dertlerim yoktu anne yapıyordu biz mideye indiriyorduk :) seni fena kıskandım şu an benim anne uzakta maalesef :(


@Mari Antrikot
Yeminlen her yemek yapmak zorunda kaldığımda aynı şeyi tekrarlıyorum. Yemek yapmayı değil yemeyi seviyorum. :)

@Cerenmus
Sarma değil ya nerde bende o kadar yetenek. Bulgurlu kabak pisiriyordum ben yemeği bol soğanlı seviyorum :) Ceren valla bana gelmedi o aşk tiksindim bildiğin yemekten :)

4 dedi ki...

soğanlar çingene pembesi gibi kızarsın diye mi bekliyorsun acaba?
böyle biraz karamel rengini alacak
,o renge soğan pembesi deniyor:)
kısık ateşte yapmalısın.yanmıyor o zaman.

kendimi 20 yıllık aşçı gibi hissettim şu an.

a la luna.a la luna.
ben hep saçlarını düşünürdüm ,incelerdim Sururi'nin.
acaba kuş yuvasımı diyerek.

ne yazıyom ya ben.
valla olaydan koptum.

SeV@L dedi ki...

@4

Bak işte kimse bundan bahsetmiyor bana bunları açıklamadı kimse :) Bu muymuş soğan pembesi ne bilem ben ama haksızsan haksızsın de :)

Benim de Gülriz Sururi'nin saçları dışında hatırladığım bir şey yok yemek programından :))