14 Mayıs 2012 Pazartesi

Pek Sevgili İETT;



Ben çok iyi bir İETT müşterisiyim. Otobüs, vapur, Metrobüs her türlü aracına biniyorum. Aylık akbili bitiriyorum, kontör ziyan etmiyorum yeminle bak. Sonra kalabalıktan şikayet etmiyorum, şoföre çemkirmiyorum, diğer yolcularla tartışmıyorum, tartışan olursa ayırıyorum. Trafikte kaldığımız saatlerde diğer yolcularına psikolojik destek vermişliğim bile var. Penceresiz, kliması çalışmayan, tıklım tıklım dolu otobüslerde boğulma tehlikesi geçirirken, terli bir adamın koltuk altı burnuma yapışmışken dışarıda beni ne kadar güzel bir hayatın beklediğine inanmış oluyorum.

Ne demiş Melih Cevdet Anday; Yaşamak güzel şey doğrusu/Üstelik hava da güzelse/ Hele gücün kuvvetin yerindeyse/ Elin ekmek tutmuşsa bir de 


Çok şükür elimiz ekmek tutuyor be İETT ama bu ekmeği tutabilmek için İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna gitmek zorundayım. Aramızda kalsın ama işimden nefret ediyorum. Başka bir işe girsem emin ol ondan da nefret edeceğim sanırım bu yapımda var. Tembel insanım ben.

Şimdi insan işinden mutsuz olunca o işe gitmek zaten zor ama bir de sen sorun çıkarınca gerçekten çok sıkılıyorum. Bak ben her sabah Ümraniye Tepeüstü'ndeki duraktan otobüse binip karşıya geçiyorum. Ki oraya gelmeden önce bir otobüs yolcuğu, hatta karşıya geçtikten sonra bir, bazen iki otobüse daha biniyorum.

Sende biliyorsun ki 122C ve 122L hatları çok yoğun ve çok talep gören hatlar zaman zaman trafikten dolayı ufak tefek gecikmeler oluyor biliyorum inan bana bunlara takılmıyorum ama bazen öyle oluyor ki yolcu kuyrukları kilometrelerce uzanıyor. Yağmurun, karın altında bekliyoruz. Geriliyoruz, çünkü işimize geç kalıyoruz, patrondan azar işitiyoruz. Zaten Türk insanı olarak genel olarak mutsuzuz, İstanbul'da yaşamak zaten zor bir de sen mutsuz etme bizi be gözüm.

Bu işe bir çare bulsan be İETT. Gözünü seveyim. Akıl vermek gibi olmasın ama hani yedekte bir iki otobüs olsa. İkaruslara da razıyız. (Onları da Pakistan'a vermişsiniz diye duydum üzüldüm bak daha çocuklarım binecekti o otobüslere) Hee tabi diyebilirsin ki başka yol mu yok gidilecek hepsini denedim 6 senedir evden işe - işten eve gitmenin her yolunu denedim en güzeli, rahatı bu lütfen bunu elimden alma.

Bir gün 139T'ye binip, sonra da kendimi denize atacağım suçlusu sen olacaksın İETT.


En sadık müşterilerinden Seval.


Öptüm görüşürüz.



9 yorum:

pınar dedi ki...

hahhhhaaaa:))
Seval alemsin sen.
valla bu ulaşım sorununun en iyi çözüm yolu zengin bir beyfendiyle izdivaç gibi görünüyor:)))

SeV@L dedi ki...

Çocukluğumdan beri o hayalle yaşıyorum da yok ki zengin koca onu bırak fakiri bulamadım evde kaldım. :)

Ama zaten tembel insanım çalışmayıp evimin kadını olurum da o yetmez bir de çocukların anası olacaksın falan ay çok üşenirim.

cem dedi ki...

işinden memnun olan var mıdır acaba. sabahtan akşama kadar oturan şikayetçi, gezen şikayetçi. dediğin gibi çalışmak yapımızda yok bizim..:)

iett de bir iş bulsan süper olur bak, baksana güzergahları falan ezbere biliyorsun maşallah...:)

SeV@L dedi ki...

Yapımızda olsa yapardık değil mi ama ? Misal kilo almaya müsait bir yapımız varsa kilo alıyoruz. Çalışmalık yapımız olsa çalışırız memnun oluruz çalışmaktan :)

Tembelliğe bu kadar övgüden sonra beni hiç bir yer işe almaz sanırım :)

Elif Ayvaz dedi ki...

Hahahaha çok güldüm.

Valla kırk yılda bir geliyorum ben İstanbul'a ama son gelişimde ben de illallah ettim. Hem çok araba var orada hem de çok insan. Her yer çok kalabalık. Otobüs az. Haklısın valla.

SeV@L dedi ki...

Elif, şansım olsa 4x40 sene gelmem ben bu şehre yahu. :) Düşün sen kırk yılda bir geliyorsun ben hergün çekiyorum ühühü ağlıycam


Mis gibi Karadeniz'den ne demeye göçüp geldilerse bizimkiler.

G ü n e ş K i t a b e l e r i dedi ki...

Valla mektubunu aynen IETT'nin beyaz masasi'na ilettim. Yedi is günü icinde bi cevap atacaklarmis =) Bi de numero verdiler =D
Basvuru refesan numarasi: 114070

SeV@L dedi ki...

ahaha :)

Ne cevap gelecek ben de çok merak ediyorum :D

G ü n e ş K i t a b e l e r i dedi ki...

ben cevap gelecek mi onu da merak ediyorum =D