21 Ocak 2011 Cuma

Kayıp Kedi Zekai


Baykuş bize geldiği akşam çekmiştik bu fotoğrafı az önce eski fotoğrafların arasında buldum. O zamanlar küçücük bir baş belasıydı Zekai.

Şu küçücük kafa büyüdü de adam oldu karı-kız peşinde koşmaya başladı. "Sevişmeye gittim, gelcem" diye bir not dahi bırakmadan ortadan kayboldu. İki haftadır yok. Hep duyardım kedisi evden kaçıp bir süre sonra geri dönenleri ama süre uzadıkça içim daralıyor. Bazen "Ulan" diyorum. "Ulan hata mı ediyoruz acaba bu kedileri eve hapsetmemekle" ki biz kuşları kafeslere de kapatamazdık o yüzden uçup giden kuşlarımızın ardından da baka kaldık çokça zaman.

Zaten hayvanları evcilleştirip kendimize bağımlı hale getirmemiz, bir nevi soykırım olan kısırlaştırma ameliyatlarımızla yeterince eziyet ediyoruz. En azından dört duvar arasına sıkıştırmayalım dedik de pek de iyi etmedik anlaşılan.

Şimdi bıraksan beni Flash TV'ye Yalçın abinin programına çıkar "Tülay! evine dön Tülay!" diye ağlayan abi gibi ben de ağlarım. İki haftadır her gece rüyamda görüyorum şuursuz kediyi.

Zek! evine dön Zek! :(

6 yorum:

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Bak şimdi kuzum, kediyi ya dışarı bırakacaksın ya içeride besleyeceksin. İçini daraltmak gibi olmasın ama ev kedileri dışarıda çok hırpalanıyor. Şimdi hemen daralttığım o içi açayım, kedi dediğin, hele erkek kedi dediğin gider. Bırak iki haftayı, iki ay, üç ay gider. Ama döner... Merak etme...

heidi dedi ki...

Benim zilli Sonya'mda aynı işkenceyi 5-6 saat yapmıştı bana. Şu an ikisi de kapı pencere kollamaktalar zaten. Düz duvara tırmanda modundalar 2 gündür. Ben hala kendi içimde hesaplaştığımdan kısırlaştırma ameliyatını yaptıramadım. Keşke bahçeli bir evim olsa kapatmasam onları kafalarına göre takılsalar. Ben onlara onlar da bana bu kadar bağlanmasaydı...

Yalçın Abi de var potansiyel Zek i bile bulur. Dönmezse Zek bir düşün derim. Şaka bir yana tez zamanda döner inşallah.

ebruli günce dedi ki...

Döner,döner ama umarım en kısa sürede döner Zekaim benim...

SeV@L dedi ki...

Kedicim; Zekai'nin hırpalanacağını pek sanmıyorum aslında. Pek ev kedisi gibi birşey değildi o. Ama işte insanlar çok gaddar artık korkmamak elde değil.

Heidi; Keşke bu kadar bağlanmasak onlara. Kocaman bir çiftliğim olsun her türlü hayvanat içinde özgürce koştursun istiyorum ben. :(

Ebrulim; Umarım Ebrulim umarım... Beklemedeyiz.

geveze baykuş dedi ki...

hay bin kunduz! hala gelmedi mi yahu, ne sevişmiş kardeşim...
gelir gelir, bi deri bi kemik ve pislik içinde gelir 2 hafta yer içer yatar kendini toplar merak etme.

SeV@L dedi ki...

3 hafta oldu be kuşum :(

Gelsin zaten ilk işim o pipisini kestiricem onun :)