7 Ocak 2011 Cuma

horozumu kaçırdılar/damdan dama uçurdular

Yeni yıla nasıl girersen öyle gidermiş dedikleri doğru mudur?

Yok değildir. Hem ben öyle hurafelere inanmam. İnansam kara kedileri sevemezdim ki ilk kedimiz simsiyah bir kediydi. Ayrıca korkardım hiç bir eşikten geçemezdim, sokaklarda kalırdım.

Aslında annemdi hurafelere olan inançlarımı törpüleyen ve yine annemdi binbir türlü hurafeyle yamacıma gelen. Ve ona inanmadığım zaman bana sinirlenen, beni inançsızlıkla suçlayan. Hepsinin aynı kadın olması biraz garip aslında. O kara kediyi kucaklayıp eve getiren de O'ydu mesela...

Yeni yıla nasıl girersen öyle gideceğine inanmadım. Zaten gerçek olsa ben senelerimi uyuyarak geçirirdim ama tam aksine en büyük şikayetim uykusuzluk. "Bıraksalar üç gün uyurum" diyorum herkese. Ama bırakmıyorlar. İnsanlar. İşler. Kediler. Sokaktan geçen arabalar. Bahçede öten  horoz. Bırakmıyor.

Ama ben bu sene her şeyin çok iyi olacağına inanıyorum.

Hurafelere inanmadığımı söyledikten sonra  herşeyinçokiyiolacağınainanıyorum diyebilecek kadar da karaktersiz bir insanım ben aslında. Belki de annemdeki garipliğin bir kısmı dna'ma geçmiştir.

Olamaz mı?

Aslında eşiklerdeki cinlerin gerçekliği, her şeyin iyi olabilme ihtimalinden daha fazla. Bunu da adım gibi biliyorum. Kara kedileri de çok seviyorum.


busıralarböyleençokkendimdennefretediyorumöyleböyledeğilamaçoknefretediyorumnefretimdenkorkuyorumyaramınkabukarınıyüzüyorum

5 yorum:

Özlem dedi ki...

eğer yeni yıla nasıl girersen öyle geçer cümlesi doğru ise b.ku yedim kızııııııım.nayır nolamazzzz mağdurum mağğğdurum da mağduruum

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Yavrucum tabii ki inanacaksın. Önemli olan olasılık değeri değil ki söz konusu hayat olunca. Baksana bi etrafına bir milyonda bir olur dediğin şeyler görmüyor musun? Olumlu düşünmekten vazgeçme. Kara kedileri sevmeye devam et... Kırmızı çizme giyenlerini daha çok sev:)

menekşe hüznü dedi ki...

bence bu ünlü hurafeyi şöyle değiştirelim..nasıl inanırsan öyle gider :))

AVRAM dedi ki...

Uyurken deli deli yatar üstündeki yorgan yerlerde sürünürse , işte böyle horozlarla kara kedilerle uğraşır durursun.:)))

SeV@L dedi ki...

Özlemim; umarım senin yeni yıl başladığı gibi gitmez yoksa hakketten fena :D

Kedicim; Kara kedileri üstüne bir de kırmızı çizmelileri elbette çok çok severim :)Hele bi de böyle güzel konuşanları :D

Menekşe Hüznü; aslında bu yazının nedeni bu sözleri duymak galiba :))

Avram Ustacım valla açmam öyle uyurken kıçımı başımı ama yediklerim gaz mı yapıyor neyse :D