10 Ocak 2011 Pazartesi

Eylemce

Geçen akşam işten eve dönüyorum saatim yok, cep telefonunun şarjı bitmiş kapanmış yine her zamanki gibi, otobüste de bir güzel uyumuşum. Kaç saatte vardık buraya? Trafik var mıydı? Burası neresi, saat kaç derken, önümden dörtlüleri yanan iki araç geçti. "Heeee" dedim "anlaşılan saat yedi."

Dörtlüleri yanan iki araçtan saatin yedi olduğunu nasıl anladığıma gelince;

Alem Fm'de Sabah 07:00 - 09:00 arası akşamları da Sivrisinek'le 18:30 - 20:00 arası program yapmakta olan Nihat Sırdar'la eylemce yapıyor araç kullanıcıları. Çünkü Türkiye tüm petrol yataklarına en yakın ülke olmasına rağmen alınan vergiler yüzünden dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor. Buna olan tepkilerini de sabah tam saat 08:00 de akşamları da saat 19:00 da 10 dakika boyunca damat halayı eşliğinde dörtlülerini yakarak gösteriyorlar. Tepki göstermek, protesto etmek demeyelim aslında kutluyorlar. Sevinçten yapıyorlar yani bunu.

Ben de gözlerimi kırpıştırıyorum. Ayaklarımla ritm tutuyorum. Ben de kutluyorum kendi çapımda yani. Emel'de geçenlerde tramvayda halay çeken gençler görmüş.

"Amaaaaannn benim arabam yok banane" demeyin. Arabanız olmadığı için bindiğiniz otobüsler su yakmıyor nihayetinde. Hele ki Ankara'lılar. Türkiye'nin en pahalı ulaşım hizmeti size veriliyormuş artık. Sizler de bunu kutlamalısınız.

Bir süredir yapılan bu eylemce sonuca ulaşır da absürt vergilendirme sistemi değiştirilir mi bilemem ama insanların olan bitene bir tepki verdiğini görmek gerçekten iyi geliyor.

12 yorum:

AVRAM dedi ki...

Lamba yakıp söndürüp , tencere de çaldı bu millet; "Gulu gulu dansı yapıyorlar" diye cevabını bi güzel vermişti.O adamın hiç olmazsa kendine özgü bir mizah anlayışı vardı.Bu herif ancak tek dalıp kafa atmaktan anlıyor onun için bence dikkatli olun , eylem sırasında zopayı yemeyin.

NzN dedi ki...

yok yok bu kadarı hayatta yetmez. gelir dörtlülerini yakan arabaların tekerlerini patlatırlar wallaha da billaha da !!

kendimiz çalıyor, kendimiz oynuyoruz anacım yaa. hiç yoktan iyidir tabii ama çıtayı daha yüksek tutmak lazım kanımca.

SeV@L dedi ki...

İnsanların çoğu zaten korkuyorlar. Korku hükümeti malum başımızdaki. Zaten bu bir protesto değil kutlama :) Benzin zamlarını kutluyorlar.Öyle bakalım mevzuya daha sağlıklı böylesi :))

Geçenlerde trafikte yolu bir dakikalığına kapatıp pankart açmışlar benzin zamlarına tepki olarak. :)

Çıtayı fazla da yükseltmek gö(z)e çıta kaçmasına neden olabilir ama :P

NzN dedi ki...

durum kötü, kolla g.tü demişler anacım....

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Ulen bize hergün bayram len.
Bak canım bizim öyle değerli bir belediye başkanımız var ki, anlatsam dilin gözüne kaçar. Çok çevreci bir kentiz mesela. Ama sadece belirli ilçelerde... Bak şimdi git eylem yap zamlar aleyhinde Ankara'nın bi ilçesinde, ertesi gün kesiliveriyor otobüs seferleri:)))

EmeL dedi ki...

Bende kutluyorum kendi çapımda içimden ritim tutarak.

Ama o halay çeken gençlere dair pişmanlığım var, keşke bende katılaydım aralarına :)

SeV@L dedi ki...

Keşke katılsaydın da biz ayakta zor duruyoruz tramvayda halay çekmek mucize olurdu herhalde :D

beenmaya dedi ki...

biz geçen gün dörtlüleri yakmakla yetinmedik bir de maytap yakıp uzattık camdan. hatta halimizi de nihat'a mesajla yolladık. nihatla sivrisineğin gülerek aman arabanın içinde kendinizi yakmayın demeleri de komikti :)))

SeV@L dedi ki...

Ben de dinliyordum o programı siz miydiniz onlar yahu :) Yalnız otobüste kendi kendime sırıttığım için insanların ters ters bana bakmasına sebebiyet verdiniz kınıyorum sizi :))

Ama kutlama dediğin maytaplı olur zaten yahuuu :))

Harikasınız. :)

beenmaya dedi ki...

evet bizdik :))) şirket aracıyla avrupa yakasındaki işyerinden anadolu yakasındaki evlerine gitmeye çalışan 3 kişi :)))

sen bir maytapla kınıyorsan eğer bizi şimdiden uyarayım seni hazırlıklı ol. çünkü daha başka ve farklı eylemceye katılma şekillerimiz de olacak :)))

EmeL dedi ki...

Ben kaçırmışım o programı sanırım, hangi gündücamdan maytaplarla mı eğlendiniz. Müthişmiş tebrikler :)

SeV@L dedi ki...

Beenmaya; Otobüslerde sürünerek Avrupa yakasındaki işinden, Anadolu yakasındaki evine gitmeyen çalışan bir insan olarak eylemlerinizi destekliyorum. :))

Yolda falan rastlarsam da hiç bir kınanmayı iplemem hem sırıtır hem el sallarım size :)))