14 Ocak 2011 Cuma

Bir Akşamın Kalbi*


Dün akşam Emel'le birlikte İstanbul Devlet Tiyatroları'nın şu sıralar Cevahir sahnesinde oynayan Vahşet Tanrısı'nı izlemeye gittik. Benim oyun hakkında pek fikrim yoktu ki zaten oyunlar hakkında önceden fikir sahibi olmak pek iyi bir şey değil. Biz bir iki kere o hataya düştük.

Oyun öncesi yerimize oturduk insanların yerleşmesini bekliyoruz bu sırada da birbirinden absürt konular hakkında geyik yaparken gülme krizlerine girdik yine. Tam benim yaptığım iğrenç ötesi bir espri yüzünden  kikir kikir kikirderken oyun başladı. Tabi bir anda ciddi olabilmek mümkün değil. Çok korktum bir an  içimde tutmaya çalıştığım kahkaha yüksek sesle dışarı çıkacak diye. Bir de Emel insanı yanımda "ay içime şeytan kaçtı" diye diye hala kıkırdamaya devam ediyor. Bu sırada oyuncular sahneye çıktılar.

İlk dakikalarda komik bir şey olsun da şu içimde kalan kahkaha dışarı çıksın diye çok bekledim fekat olmadı. İlk 10 dakikası durgun geçiyor ama daha sonra içimde kaybolan kahkahanın yerine fazlasıyla kahkaha attırdı bana. Çok eğlenceli, güzel bir akşam geçirdim.

Oyuncular o kadar iyiler ki sahnede hangisine bakacağını şaşırıyor insan. Zerrin Tekindor resimlerine hayrandım şimdi oyunculuğuna da hayran oldum. Zafer Algöz, İşdar Gökseven ve tabi ki Ülkü Duru hepsi birbirinden iyiydi. Bu kadar iyi oyuncular aynı sahnede olmamalı.

* * * 
 Hamburger yerine başka bir şey yemeyi akıl edebildiğimiz için kendimizi tebrik ediyorum. Bir de roka olmayaydı salata da süper olurdu.

* * * 
Yatağa yatıp Melih Gökçek tweetleri okurken (nasıl bi fantazi ama)  konuyu nasıl oldu da benim kaynana oluşuma getirdik bilmiyorum ama kendimi bir an gelinimden nefret ederken buldum ki hala sinirliyim o gelinim olacak karıya. Daha çocuğu yokken ki onu geç evlenme ihtimali yokken bile kaynana olma hayali de insanı manyak ediyor olum!!! Şimdi anladım niye cadı bu kaynanaların %90'nı. Üff ben kaynana olursam var ya !!! Piuuuuvv yandın kızım sen!!! Şimdi hangi portakalda vitaminsin bilmiyorum ama nihahahaha!!! Cevriye hanım bile süt dökmüş kedi olacak benim yanımda.

* * *
Emel'in bir kırmızı ruju var uff nasıl bişiy ki o öyle!!!!

* * * 


Emel demişken rica ederim bir daha sabahları şarkı söyleyerek uyandırma beni. :) Zaten yine işe geç kaldık. Bir insan saati 06:55'e kurar da saat 8:00 de yataktan kalkar mı arkadaş. Bir de o lanet telefon beş dakikada bir dıt dıt dıt psikopat mısın nesin kızım sen?!! Çin işkencesi gibi yeminle..

* * *
Metrobüs hattındaki Vatan Caddesi durağının ismi Adnan Menderes Bulvarı olarak değişmiş. Metrobüsteki durak isimlerini söyleyen ses o kadar güzel "Ednân Menderes Bûlvarı" diyor ki sırf bunu duymak için Kadıköy-Avcılar arası yolculuk yapılır. 


* * *


Bu kadar bitti.




* Asfalt Dünya şarkısıdır.  "Seni seviyorum hala bazen/biliyorum bu yeterli değil" diye başlar devam eder... 

19 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

bence o tiyatro sahnesinde sen olmalısın...

SeV@L dedi ki...

:) ay ben utanırım.

Beni ne yapsın tiyatro sahnesi Guguk'um :))

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

tiyatro seviyorum, sanatın ve sanatçının dostuyum. dost karagün içindir. bekliyorum zora düşmelerini, yardım ediciiim....
roka diyince rakı geliyo aklıma. rakı seviyorum ama içmiyorum. canım sıkılıyo.
orospu ç. bir ankara klasiği.
kırmızı ruj sürücem bende. alnıma ve burnuma da süreyim diyorum. alımlı olurum diye düşündüm.
bi erdal vardı, emel'le şarkı söyleyen sahi noldu o? sabahları şarkı söylemeyi seviyorum. sabahları, öğlenleri ve akşamları şarkı söylememi kimse sevmiyor fakat.
Avcılarda eskiden bir avcılar vardı... aaah ah nerde azizim eski istanbul?

SeV@L dedi ki...

Eskiden alamancı yengeler yapardı ya göz kapaklarına, yanaklara, dudaklara kırmızı ruj :) o geldi aklıma yaw ehehe ülkece makyaj konusunda çok yol katettik yeminle

guguk kuşu dedi ki...

ben seyrederim:D
kedişi de mutlaka almalısın ama yanına...
beni çok eğlendiren bir ikilisiniz...

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

ben seyretmem. zira fiziksel olarak hem oyuncu hem seyirci olmam mimkin diil. sahnede olucam o vakit. meşhur olursam ilk işim karpuz diyeti olucak. ayrıca sırf millete gıcıklık olsun diye her kış otuz kilo alıp yaz başı vermeyi düşünüyorum. bikinili çektirmem ben fotoğraf. bikinisiz hiç çektirmem ulen, edep var haya var ala ala...

SeV@L dedi ki...

Gıcık mısın kızım sen :)
Ünlü falan olma reca ederim hiç çekilmezsin yeminle :)

guguk kuşu dedi ki...

kızma kızma kedişim bugün ters tarafından kalkmış, işte o kadar. olma kedişim olma, fotoğraf da çektirme....

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Gıcık mıyım? Dur bi sorayım kendime. Kendim kendime cevap verdim; evet öyleyim galba lan. Ünsüzken çok çekiliyor muyum len?
Ayrıca Sevgili Guguk, oscardı, palmiyeydi toplayıp size teşekkür etmek istediysem elimde ödülüm gözümde yaşlarla hata mı ettim. inadına ünlü olucam len ama yine de bikinili fotoğraf çektirmem.

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

yetişin a dostlar taciz ediliyorum...(karpuz diyetinden önce mi sonra mı len:)

SeV@L dedi ki...

Len Kedicim senin her halin çekilir len :)

Ama ben bikinili görmek isterim seni :)

SeV@L dedi ki...

her türlü bebeğim her türlü ;)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

uuuuu içim titredi bebeğim. Sana e-maille parmak ölçümü gönderiyorum. kap tektaşımı gel. Ben de acele kahve pişirmeyi öğreneyim bu arada...

guguk kuşu dedi ki...

diyorum size sahnede siz olmalısınız diye:)
cem yılmaz halt etmiş

SeV@L dedi ki...

Kedijimmm; La kahve yapmayı bilmeyen hatun mu olur ? cık cık cık :D
(bana da öğretsene kız:))

Gugukum; Yok canım daha neler :D Şimdi gaza gelip Kedicimle ortak blogdan sonra stand-up da yaparız artıhk ehehe :D

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Var öyle kendini bilmezler. Daha kahve yapmayı öğrenememişler bir de kadın diyorlar kendilerine. Esefle kınıyorum onları. Ayrıca isimlerini ele geçirip, bir liste yapıp cümle bilok alemine de deşifre edicem.(dur len önce ben bi deneyeyim:)
@Guguk, güleceksiniz uleeeeeeeeennnn....

EmeL dedi ki...

Oyuna girmeden önce bizim gülmekten yanaklarımız ağrımaya başlamıştı zaten :)

Biz gülme moduna girdik şimdi oyunda ne yapsalar komik gelir demiştim ama beklediğiminde üstünde güzel bir oyundu .

Makarna konusuna girmek bile istemiyorum zira dün akşam seçtiğim makarnanın yanlış olduğundan bahsederken konu nerelere geldi bilirsin :)

Ayrıca kaynana mevzusuna hala gülüyorum. Ne istiyorsun daha doğmamış sabi sübyandan bilmiyorum ki :)

O kırmızı ruj yakıştı dime bana :)

Şu dünyada kaç insan uykusundan en yakın arkadaşının kadife sesiyle uyanır ki. Kendini şanslı hissedeceğine kurduğun cümlelere bak. Bir de gelme üstüme yoksa tiyatro başlamadan önce kahkalarla gülmemize neden olan o iğrenç esprini anlatırım kimsenin yüzüne bakamazsın, internet aleminden silerim seni :)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Bunu okumuştum len. Yorum da yapmıştım. Olsun yine yapıcam ala ala... Heaaaytttttt!!! Karışmayın lan bana, çizerim...

SeV@L dedi ki...

Sana karışanı ben çizerim sen yorumunu yap bebeğim :))