10 Kasım 2010 Çarşamba

Ne yapamıyorsunuz?



Bu akşam Nihat Sırdar'ın konusu "neyi beceremiyorsunuz?"du. Bir yandan gelen mesajlara keh keh gülerken, beni de düşünmeye itti bu konu. Nihayetinde çok becerikli bir insanım. yemek yapma konusunda fena değilimdir, insani ilişkilerde iyiyimdir, müzikten anlarım, güzel şarkı söylerim falan tabi şimdi hepsini anlatıp kendimi de övmek istemem. Neyse efendim, benim de yapamadıklarım olmalı. Düşünüyorum ve sıralıyorum ;


1. Türk kahvesine deli olduğum halde, kahvenin Türk olmayanını ağzıma sürmeyecek kadar faşist olduğum halde Türk kahvesi pişiremem.

2. Hani markete gider, alışveriş eder ve kasadan geçirip kasadaki görevlilerin verdiği poşetlere koyarsınız ya hani o poşetler var ya o poşetler, ben onları açamıyorum. Her seferinde kasadaki görevlinin küstah tavırlarla o poşeti açıp önüme atmasını seyrediyorum.

3. Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi un kurabiyesi yapamıyorum. Dünyanın en basit tarifi un, yağ, şeker benim elimde betona dönüşüyor.

4. Pilav da yapamıyorum. Evet her türlü yemeğin altından kalkarım ama pilav mümkün değil. Çok geriliyorum çünkü pilavla yargılıyorlar insanı. Arnavut ciğeriyle falan yargılasalar neyse... Şimdi pilav yapamayan yemek de yapamaz heheeeyt demeyin. Olmuyo lan napıyım. ühü. 2 bardağa 3 bardak mı 5 bardağa iki sürahi mi ne o ne ya... (çok dertliyim)

5. Aşık olamam, kur yapamam, duygularımı belli edemem. (ulen ben niye yalnızım hala sorusunun cevabını da bulmuş oldum böylece. evreka!)

6. İki dakika ciddi olamazmışım. İnsan olamazmışım. Emel öyle diyor. (sorduğuma pişman etti yıllardı bu anı bekliyormuş kustu tüm nefretini hayvansın sen dedi bana) Ama gerçekten ciddi olamama problemim var. Bu nedenle ciddiye alınmama problemim de var.

7. Biri bir laf soktuğunda, bir tartışma ortamında falan hemen cevap veremem. Hazır cevap değilimdir yani. Hep aklıma sonradan gelir güzel laflar. 

8. Kibar, hanım hanımcık olamam. Olmuyor arkadaş. Etek bile bi acayip duruyor üzerimde. Reddediyor bedenim. (beni bi de topuklu ayakkabıyla düşün. tam eğlencelik)

9. Saçına binbir şekil verip gezenlere hayranlıkla bakar asla saçıma düzgün şekil veremem.

10. Dökmeden çay götüremem.

11.  Bilgisayar oyunu oynayamam. Solteire hariç.

12. Düzgün oje sürdüğüm görülmüş şey değildir.

13. Kimseyle küs kalamam. (Tabi karşı taraf adım atarsa barışmak için yoksa sikimdenaşşaakasımpaşa kanunu devrededir her daim)

13. Bir de hala bir baltaya sap olamadım.

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Ne beceriksizmişim ben arkadaş! Depresyona girdim yeminle. ühü.


Siz neyi beceremiyorsunuz peki? Bir şeyler söyleyin yalnız olmadığımı bileyim. :))

11 yorum:

EzoNe dedi ki...

İçten itiraflar. Çok eğlendim okurken :))

menekşe hüznü dedi ki...

çok güzelmiş yazınız..hemen bi kaç şey sıralayayım da daha beter neler varmış görün :))
-ütü yaparken çift ütü yapmadan asla geçmem ( özellikle önlüğümün kolunu :)
-kahve konusunda hem fikirim.hiç bi zaman köpüklü kahve yapamadım.hatta öyle ki mutfaktan odaya götürene kadar köpük kaybolup gider..
-konuşmadan 5 dk duramam.(en kötüsü de bu galiba )

-hee bi de hiç bir insan evladı gazoz açacağı ile gazoz kapağını açabildiğimi görmemiştir.her seferinde elimin bi yeri kesilir ya da gazoz dökülür :)

Defter-i KebiR dedi ki...

etek icin ben 31 yil bekledim ancak bu yil basardim :D
baltaya sap durumu ise ablama göre hala hayatimi bi yola sokmaliymisim, ben neyi nereye ne yapacagimi hala annamadim :D

onu bunu bilmem bana face'ten telefonunu yazasin hatun, keza ben geliyoooooom!!!!!

ebruli günce dedi ki...

şimdi istanbulda olmak vardı anasını satayım diyerek başlıyorum beceriksizliklerime...(cansuyu geliyo ya ondan mütevellit)
1-Yufka açamıyorum,açtıklarım asla ve kat'a yuvarlak olmuyor,elipse bile razıyım len...
2-Elimle bir şey doğrarken sağ başparmağımı da ince kesikler halinde doğruyorum o yüzden kesme tahtasız ben bir hiçim...
3-Kimseyle küs kalamam...
4-Nişan aldığım yeri asla vuramam,kesinlikle başka bir yere gider attığım şey,"gez göz arpacık" bende "gez gör gel" oluyor ne hikmetse,odaklanma problemim var sanırım...
5-Sakin kalmayı beceremem
6-Hanım hanımcık olamıyorum
7-İlla bir şeylere atlayacağım,yerimde oturmayı beceremiyorum,isaurayla kakılmış karışımı bir şeyim.İnsan yemeğe misafirliğe gittiği yerde ev sahibini oturtup yemek servisi yapar mı?Ben yaptım :D
Neyse daha fazla rezil etmiim kendimi :D
Yalnız değilsin beybi
aylavyu

SeV@L dedi ki...

Ezone; Aslında daha çok var da benden nefret etmeyin diye yazmadım :))

Menekşe Hüznü; Arkadaş sen de çok beceriksizmişsin (dinime küfreden müslüman olsa derler dime böyle durumlarda :P) Gazoz açma konusunda açacak kullanmadan açar ya bazıları çakmakla, tezgahın kenarına dayayıp kafasına bi tokat atınca falan kaç şişe kırdım öyle saymadım bile ehehe :)


Cansuyu; sen neyi nereye yapacağını bulamadıysan ben hiç aramıyorum bile yolunu :))


Ebruli; Son madde de acayip benzerlik var. :) Gökçeada'ya abime kız istemeye gittik. İlk defa gittiğimiz bir ev ve evin üç kızı var ama kahve yapımından, börek çörek, çay servislerine kadar her şeyi organize edip çalışıp, çalıştırdım herkesi sonra durup bir an "napıyom lan ben!" dedim. Bu İsaura'lıktan ziyade her şeyi kontrole alma arzusu. Çok beceriksizdi kızlar ama ben napayım. :)

guguk kuşu dedi ki...

1- bebişin pusetini bi seferde asla açıp kapayamam.
2-çenemi tutamam.
3-içimdekini dışarı yansıtmamayı beceremem.
4-protokol biri asla olamam.
yapamazsam yapamam, olamazsam olamam...kime ne
kimselerde kıçını yırtsa "ben" olamaz oh ya oh ya (he he çok iyi üste çıkarım ..)

SeV@L dedi ki...

Heyt be :) Budur işte yapamadıklarımızdan ziyade, yaptıklarımızla memnun olmadı değil mi Gugukcum :))

Ama o bebek pusetleri de uzay mekiği gibi anacım, güç kalkanları devreye girecek falan öf çok zor bişe. :P

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Bak ben üstüme düşeni yapıp beceriksizliklerimin bir kısmını döktürdüm. E sıramı savdım yani. Ama not eklemeden duramıycam, senin şu emel var ya hani, benim de bir Seal var... O da hep iki dakika insan ol der bana, ama ben kediyim ki:)

geveze baykuş dedi ki...

1. düzenli sıçamam, her sabah kahvaltıdan bilmem kaç dakika sonra tuvalete koşanları tüm hayatım boyunca gözümde haset götümde yanma ile izledim (hep kabız olduğumdan arada can yakabiliyor...)
2. derli toplu olamam, sadece toplu olurum, su içsem yarıyo anasını satiim ya!
3. şarkı türkü söyleyemem, çok sevmeme rağmen dans edemem (ama 9-8lik duydum mu pis çalkalarım haa, boşuna mı büyüttük o dötü heheh)
var daha, 72 madde sayarım sana şurda ama uykum geldi, yatiim ben. hah bak bu da 4. sessiz sakin uyuyamam, illa bi tv açık olcak. sonra aman ne biçim rüya gördüm vay nerem açıkta kaldı? ağzınla götün tabi, biri zaten hiç kapanmıyo dinleyen birini bulsan bık bık bık, e öteki de ha dedin mi örtülmüyo bebeyim yemişin de yemişin bu yaşa kadar...

SeV@L dedi ki...

Baykuş; niyeyse çok acayip özledim lan ben seni. :( Sabah da seni düşünüyordum ulen dedim bu kız angaradaykene daha çok görüşüyorduk. :)

Ayrıcana senin dötünü yirim. :))

geveze baykuş dedi ki...

len var ya, bunu söyleyen 2. kişisin çok asabım bozuluyo ama şunu unutuyosunuz bebeyim, ben ankara'dayken işsizdim, götümü gezdirecek çok zamanım ve enerjim vardı şimdi halim kalmıyo hiçbi şeye ühühühü