26 Kasım 2010 Cuma

Git Gidebilirsen


Dün akşam otobüste oturmuş pek de sevmesem de bitirmeye mecbur hissettiğim için okuduğum kitabıma dalmış, satırları atlaya atlaya, kitabın içinde geçen marka adlarının çetelesini tuta tuta gidiyordum. Bir an için kafamı kaldırdım nerede olduğuma baktım. "Hehh" dedim. "Artık bu saatten sonra yol falan tıkanmaz."

Sonra yeniden kitabıma döndüm, Emel ile mesajlaştık, kendime şarkı seçmek için uğraştım, 7-8 sayfa okudum. Bunları yaparken hiç sağa sola bakmadım ama tahmini bir 15-20 dakika kadar hiç etrafıma bakmadım. Otobüsün gidip gitmediğini bile farketmeyecek kadar dalmışım. Daldığım yerden çıkıp kafamı dışarıya çevirdim ki, ne göreyim!!!

Hala aynı yerde duruyor otobüs!

"Neyse açılır canım ne olacak" dedim. "Biraz daha oturup kitap okuyayım."

Açılmadı. Bir kaç sayfa daha kitap okudum. Sonra sıkılıp bıraktım. Boş boş sağa sola bakındım. İnsanları inceledim.

En sonunda oturmaktan uyuşan kıçım, ağrıyan sırtım ve açlıktan kendi kendini yemeye başlayan midemin çağrılarına kulak verip otobüsten indim. Yürümeye başladım. "Nasılsa ileride açılır yol bir vasıta bulur giderim eve" dedim.

Tam indim otobüsten ki biri tutup kolumu çekti. Evet hayatımın aşkıydı O. O anda tanışıp evlenmeye karar verdik.

Yok lan ne aşkı. Arkadaşımın abisi, evli barklı adam. O da yarım saattir yürüyormuş küfrede küfrede ben de eşlik ettim kendisine beraber küfrettik. Sonra o evine giden yola döndü ben yalnız başıma sürdürdüm yolculuğumu. Yürüyorum ki trafiğin açıldığı noktayı bulayım da oradan bir otobüs, minibüs ya da taksiye atlayıp evin yakınlarına gideyim.

Gidemedim a dostlar!

Dün akşam Ümraniye trafiğinin çözülmüş bir noktası yoktu. Ara sokaklardan bile arabalar fışkırıyordu. O nedenle tam bir buçuk saati, bazı sokaklarda üç buçuk atarak eve yürümekle geçirdim. Eve vardığımda bayılmama ramak kalmıştı.

Ve dün akşam bir aydınlanma yaşadım. Işıklar falan çaktı gözümde. (hızlı yürüyünce nefes almayı unutup oksijensiz kaldığım bir andı sanırım.) Yok be aydınlanamam ben kırk yıl yürüsem.

Düşündüm de başka bir yerde yaşamam için bir fırsat çıksa karşıma, burada doğup büyümeme rağmen, tüm sevdiklerim bu şehirde olmasına rağmen bir an düşünmem, arkama bile dönüp bakmam siktir olup giderim bu şehirden.

15 yorum:

Pınar dedi ki...

iSTANBUL'DA SADECE FOTOĞRAF ÇEKECEKSİN O KADAR:)

SeV@L dedi ki...

Kesinlikle öyle Pınarcım :)

Senede bir iki kere fotoğraf turu yapmanın dışında yakınından bile geçilmemeli :))

guguk kuşu dedi ki...

eh iyi o zaman, bende istanbulda yaşama hayallerime bir son vereyim artık..

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

karadutum, çatal karam, çingenem nolcak senin bu otobüs sorunun. okurken dedim herhalde hala yolda yürüyo bu hatun ordan yolluyo. cık cık cık. şöyle bok gibi para kazanayım çözecem senin bu sorunun bak söz:)

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

lan bi örnek al benden insan kendini intiyar eder intihar etmek de ne. kelimeleri böyle yannış telaffuz etmeyin. güzel türkçemiz güzel türkçemiz:)

SeV@L dedi ki...

Guguk Kuşu; ben iyi bir referans değilim bana bakma :) Yoksa İstanbul'un keyfini çıkaran insanlar da az değil. Hatta belki burada yaşayanların %90'ı başka bir şehirde yaşamayı akıllarının ucundan bile geçirmiyordur. :))

Kedicim; Tez zamanda bok gibi para kazan da bana bi alikopter al :) Yoksa kendimi intihar edicem trafik yüzünden :))

SeV@L dedi ki...

Tamam kedicim lan sen iste intiyar da ederim :))

AVRAM dedi ki...

Her İstanbul'lu , tıkalı trafikte otobüsten inip eve kadar yürümenin dayanılmaz zevkini tadacaktır.
( Dedik di mi , .ok mu bütün millet toplaştık , toplaştık deyu yerleştiniz canım şehre.Tekrar beter olun!!!)

ebruli günce dedi ki...

:)))
Emelin dediği maceran bu olsa gerek ...
Geçmiş olsun canım,gel samsuna yamacıma :)

CuRock dedi ki...

öncelikle merhalar...
bazende güzel oluyor ya trafik kitlenmesi mesela küçükçekmece gölünün kenarında kitap okumak müzik dinlemek herkese nasip olmaz saatlerceee.
yaşasın az faizli araba kredileri :)

SeV@L dedi ki...

Avram Usta; Her İstabul'lu bir gün köprü trafiğinde kalıp intiyar etmeyi de düşünecektir. :)) Daha ne kadar beter olalım yahu :)

Ebrulimm; Dün akşam bir yandan yürüyüp bir yandan telefonda Emel'e dert yanıyordum o da en az benim kadar trafikte kalmış oldu. :)) Valla Ebrulim Samsun, Sinop mutlaka bir Karadeniz şehrine yerleşeceğim :)


CuRock: Merhaba :))
Ben hiç öyle manzaralı yerlerde kalmadım trafikte yahu :) Bir de araba yerine otobüste trafikte kalınca nerede olursa olsun felaket oluyor. Hele oturacak yer bulamadıysan ... ayhh içim bi fena oldu :/

manu dedi ki...

Sen bi otobüs şöförüne varacan bu gidişle.
Birde sana bir şarkı söyleyeyim de dinle;
http://www.youtube.com/watch?v=a-7G9-X0U94

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

şarkıyı dinlerken bi yandan da benim tarafa uğra al şu ödülünü de git ala ala:)))

ebruli günce dedi ki...

Sevalim ödülün var bu sefer alve yayınla bi zahmet :D

SeV@L dedi ki...

Manu, yok ben kimseye varamayacağım. :) Şarkı da tam yerine rast geldi hani :)

Kızlaarrr ; Aldım ödülümü aldım :))