31 Mart 2011 Perşembe

Yüksek Sadakat - Live İt Up




Çok başka bir şarkıyı 1354842451873. kere dinlerken birden bire aklıma geliverdi "live it up, live it up" diye sayıklamaya başladım. Ne alaka ben de anlamadım açıkcası.

Bir kaç kere radyoda dinlediğim aklımda kendine gizli bir yer edip birden bire çıkan şarkı, 2011 Eurovizyon şarkımız "Live İt Up"

Ben şahsen bizzat kendim beğendim. Yüksek Sadakat'ı da pek severim.

28 Mart 2011 Pazartesi

Yael Naim - New Soul



Benim ruhum tamamen eskimiş ve yıpranmış dahi olsa da...

Sinirlerime hakim olamayıp, yıllarca özene bezene hayatımda tuttuklarımı tek tek ebediyete yollamaya başlamadan önce sakinleşmeye çalışmalıyım. -Sanki Sura benim de kulağıma " kill them all" - diye fısıldıyor.

Müziğin sakinleştirici etkisini kullanmalıyım. Bugün Yael'ciğim bize New Soul desin. Böyle lay lay lay...Yarına bakarız Allah büyüktür."Çıkmayan candan ümit kesilmez" demiş atalarımız.



Yael Naim ismiyle tanışmamı sağlayan Guguk Kuşu'na buradan bir selam çakıp, sıkıcı işim ve hayatıma geri dönüyorum. Kendisin diğer şarkıları da dinlenesidir.

18 Mart 2011 Cuma

Elvis Presley - Don't Cry Daddy


Elvis Presley-Dont Cry Daddy | video.mynet.com

Vaktine yetişebilmiş ve onunla aynı ülkede olmuş olsaydım, "öyle herkesin bayıldığına ben bayılmam" tarzında "cool" bir davranış sergilemezdim. Entellektüel kimliği siktir eder, "Elviiiiğğğğğsss" diye çığlıklar atan çılgın hayran olurdum ama yetişemedik o günlere.

-bak evlat eskiden buralar megabayt megabayt bizimdi.


Aslında dostlarla geçen süper bir akşam ve günlerden cuma olması, hadi onu geçtim bir gaza gelip internetten sipariş ettiğim elbisenin cuk oturması falan aslında süper bir gün bugün. "Blue suede shoes" tadında bir gün ama bu şarkıyı hepsinden daha çok seviyorum.

17 Mart 2011 Perşembe

Lena - Satellite



Bazen sabahları gözlerim açılmayı istemez, yataktan çıkmak sanki deveye hendek atlatmak gibi  zor bir eylem haline gelir. Saçımı bir şekle sokamam, giyecek birşey bulamam. Havanın günlük güneşlik olması da canımı sıkar böyle durumlarda. Ayaklarım yürür fakat ruhum ve aklım paçalarıma tutunup ardımdan sürünür. Öyle bir gün bugün.

Sonra radyoda eğlenceli bir şarkı dinlersin.  Sebepsiz yere neşelenirsin...

16 Mart 2011 Çarşamba

Sia - Soon We'll Be Found



Sia 'nın en sevdiğim şarkılarından ve video kliplerinden birisi.

Şimdi kayıbız fakat yakında birileri bizi bulacak. 

11 Mart 2011 Cuma

Dinlenir ki bu




"koşmayı bıraktığın gün, vardığın gün olacak" diyor. Bilmiyorum doğru mudur?

Neyse biz en azından bir süreliğine gölgeleri kovalamayı bırakıp sadece yolculuğun tadını çıkalım.

3 Mart 2011 Perşembe

Farkı Bulalım


İnternet sitelerine erişimi engelleyen mahkemeler ile kıskanç sevgili arasındaki 7 farkı bulalım.